Majitel pražského Edenu je v insolvenci

Eden, Slavia

Eden, Slavia

Městský soud v Praze vyhlásil insolvenční řízení se společností E Side Property, která vlastní multifunkční arénu v pražském Edenu, domovský stadion fotbalové Slavie. Insolvenční návrh podalo město Sokolov, kterému prý firma dluží na splátkách dluhopisů několik desítek tisíc korun. Informace je z insolvenčního rejstříku.

Sokolov vlastní pět dluhopisů E Side Property v celkové hodnotě 2,5 milionu korun. Letos v březnu měla radnice dostat od dlužníka výnos z obligací kolem 57 tisíc korun, E Side Property ale městu zaplatila asi jen polovinu, stojí v insolvenčním návrhu. V květnu firma údajně Sokolovu sdělila, že na splátku dluhopisů nemá, protože je předlužená.

Majitelem E Side Property je firma Eden Sport Investments. Většinový podíl v této společnosti získala minulý týden od investiční skupiny Natland kyperská firma Kingwater Holdings, kterou oficiálně reprezentuje advokát Václav Slavíček.

Podle sokolovského místostarosty Karla Jakobce město Slavíček oslovil s nabídkou na odkoupení dluhopisů za 20 procent jejich nominální hodnoty. „Návrhem jsme se dnes zabývali. Došli jsme k názoru, že je to příliš nízká cena a na tu nabídku nepřistoupíme. Trváme proto nadále na insolvenčním návrhu. Současně však říkáme, že se chceme dohodnout. Ovšem za jiných podmínek, než byla učiněná nabídka,“ uvedl Jakobec.

Slavíček v reakci sdělil, že považuje insolvenční návrh za zbytečný, protože aktuálně pracuje na tom, aby dlužnou částku z dluhopisů firma všem majitelům v nejbližších dnech zaplatila. „Důkladně se seznamuji se všemi aspekty ekonomické situace společnosti do posledního detailu a zjišťuji, že to s předlužením nebude tak vážné, jak se mohlo z některých zpráv zdát,“ řekl.

Kingwater Holdings získal nejen vršovickou arénu, kde hraje svá domácí utkání Slavia. Součástí komplexu je více než 3500 čtverečních metrů nebytových a bytových prostor, obchodní plochy a restaurace.