Mezi sázkaři loni přibylo přes 70 milionářů

ilustrační foto

ilustrační foto Zdroj: e15

Nejvyšší výhru vyplatila v roce 2011 Sazka, která v lednu ve Sportce potěšila majitele správného tiketu částkou převyšující 103 miliony korun. První miliony za jeden tiket či los sázkové kanceláře vyplácely již také v letošním roce.

Sazka vyplatila v roce 2011 výhru vyšší než jeden milion korun 38 výhercům, kteří získali dohromady zhruba 489 milionů korun, uvedl mluvčí společnosti Václav Jalovecký. Firma, která loni zkrachovala, ale po vyhlášení konkurzu opět nastartovala činnost, potěšila milionovou výhrou méně sázejících než o rok dříve. V roce 2010 za správné tipy vyplatila výhru přesahující milion 85 sázejícím. Počet nových milionářů byl ale předloni nejvyšší ve více než padesátileté historii firmy.

Fortuna na kurzových sázkách loni vyplatila 22 výher přes milion korun, další tři milionové výhry byly vyplaceny ze stíracích losů loterie Fortuna. Nejvyšší výhra padla v kurzových sázkách a činila více než 5,5 milionu korun, uvedl mluvčí Fortuny Petr Šrain.

U Tipsportu v roce 2011 sázkaři vyhráli přes milion korun na 12 samostatných tiketech vsazených na kamenných pobočkách nebo přes internet. Nejvyšší výhra se zrodila na pobočce v Osoblaze na česko-polském pomezí, kde byly podány dokonce dva milionové tikety s výherními částkami 9,98 milionu a 9,32 milionu korun. Přes internet bylo podle mluvčího firmy Jiřího Hadravy dosaženo nejvyšší výhry 7,53 milionu Kč. Letos Tipsport vyplácel 13. tiket s výhrou převyšující milion korun. Ten vzešel z loterie Tipšestka.

Společnosti Fortuna a Tipsport, které jsou lídry na trhu kurzového sázení, začaly v létě konkurovat zkrachovalé Sazce na trhu loterií. Tipsport provozuje od 11. července číselnou loterii Tipšestka, Fortuna uvedla 18. července po více než 50 letech monopolu Sazky novou loterii Loto. SAZKA sázková kancelář, vlastněná skupinami PPF a KKCG převzala podnikatelskou činnost společnosti Sazky počátkem listopadu. Nyní má podle svého odhadu na loterijním trhu 90procentní podíl.