Místopředsedkyně ČSSD se před sjezdem chlubí odbornými úspěchy

Náměstkyně ministerstva zdravotnictví a místopředsedkyně ČSSD Lenka Teska Arnoštová

Náměstkyně ministerstva zdravotnictví a místopředsedkyně ČSSD Lenka Teska Arnoštová Zdroj: Blesk - Ladislav Křivan

Miloslav Ludvík a Lenka Teska Arnoštová.
Náměstkyně ministerstva zdravotnictví a místopředsedkyně ČSSD Lenka Teska Arnoštová
Náměstkyně ministerstva zdravotnictví a místopředsedkyně ČSSD Lenka Teska Arnoštová
Lenka Teska Arnoštová na sjezdu ČSSD
Tisková konference ČSSD. Zleva ministr pro lidská práva a rovné příležitosti Jiří Dienstbier, premiér Bohuslav Sobotka, ministr vnitra Milan Chovanec, ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek, ministryně školství Kateřina Valachová, ministr zahraničních věcí Lubomír Zaorálek a náměstkyně ministra zdravotnictví a místopředsedkyně ČSSD Lenka Teska Arnoštová.
12
Fotogalerie

Lenka Teska Arnoštová, která se znovu uchází o post místopředsedkyně sociální demokracie, získala prestižní funkci v uznávaném odborném spolku. 

Právnička a náměstkyně ministra zdravotnictví se stala předsedkyní Společnosti pro medicínské právo. „Z profesního hlediska je to ohromná čest,“ uvedla k tomu Arnoštová. Ve středu navíc pokřtila odbornou publikaci Zdravotnictví  právo, jejíž je spoluautorkou. Arnoštová pracuje na Univerzitě Karlově na Ústavu zdravotnictví a medicínského práva.  

Naposledy získala Arnoštová nominaci na místopředsedkyni od pražské ČSSD, místo ale nemá jisté. Podle informací Lidových novin vyslal předseda strany Bohuslav Sobotka signály, že by ji ve vedení nepotřeboval.

Podle některých straníků nenaplnila očekávání, se kterými ji před dvěma lety zvolili, prý není dost výrazná. Stojí ale za ní Miloslav Ludvík, ministr zdravotnictví a předseda vlivné pražské ČSSD. Arnoštová má ve straně na starosti vztahy se společenskými organizacemi jako Mladí sociální demokraté, Sociálně demokratické ženy, nebo Klub seniorů.

Vše o premiérovi Bohuslavu Sobotkovi čtěte zde.