Policejní razie v Brně: Soud vzal do vazby všech sedm obviněných

Do budovy vešel i advokát Richard Špíšek (vpravo), který obhajoval čtyřnásobného vraha Kevina Dahlgrena.

Do budovy vešel i advokát Richard Špíšek (vpravo), který obhajoval čtyřnásobného vraha Kevina Dahlgrena. Zdroj: Zdeněk Matyáš

Obhájci mířící na policejní ředitelství v Příční ulici jsou skoupí na slovo.
Ani obhájce Igor Veleba (vlevo) nebyl příliš sdílný.
Městský soud rozhoduje o vazbě pro 7 zadržených.
4
Fotogalerie

Městský soud vzal do vazby všech sedm lidí obviněných kvůli privatizaci městských domů v Brně. Po skončení vazebních zasedání to řekla dozorující státní zástupkyně Petra Lastovecká. Jména obviněných neuvedla. Stíhané jsou i dvě právnické osoby. 

O návrzích na vazbu začal soud rozhodovat po poledni, končil pozdě odpoledne. Obhájci obviněných se k věci vesměs nevyjadřovali. Jeden ale uvedl, že jeho klient je Horký. Mělo by jít o podnikatele Michala Horkého, kterého policie podle dřívějších informací serveru iROZHLAS.cz označuje za hlavu šestičlenné organizované zločinecké skupiny.

Jiný obhájce potvrdil, že jeho klienta soud poslal do vazby, ale nejmenoval ho. „Zastupuji jednoho z obviněných, který byl vzat do vazby, v rámci ochrany soukromí nebudu identifikovat svého klienta,“ uvedl obhájce Igor Veleba. Doplnil, že si ponechali lhůtu a budou podávat stížnost.

O návrzích se rozhodovalo v policejní budově v Příční ulici, kde jsou cely předběžného zadržení. Jména lidí, jichž se stíhání a potenciální vazba týkají, zatím nikdo oficiálně nepotvrdil.

První týden soudu s Andrejem Babišem

Video placeholde
• Videohub