Praha 6 chce kvůli zácpám uzavřít výjezd z tunelu Blanka

Otevření tunelu Blanka

Otevření tunelu Blanka Zdroj: Michael Tomes, E15

Otevření tunelu Blanka
Otevření tunelu Blanka: zleva primátorka Adriana Krnáčová, kardinál Dominik Duka a radní pro dopravu Petr Dolínek
Primátorka Adriana Krnáčová otevírá tunelu Blanka
Radní pro dopravu Petr Dolínek po otevření tunelu Blanka
Otevření tunelu Blanka
10
Fotogalerie
Kvůli špatné dopravní situaci v okolí Vítězného náměstí v Praze 6 žádá tamní radnice o uzavření výjezdu z tunelu Blanka na Prašném mostě. Chce mimo jiné urychlené zbudování záchytných parkovišť a zákaz vjezdu kamionů do Patočkovy a Evropské ulice. Situace je neúnosná, magistrát ji dlouhodobě neřeší, řekl starosta Ondřej Kolář (TOP 09).

Vedení radnice dnes zopakovalo, že se dopravní situace zhoršila po otevření tunelu Blanka. „Před spuštěním jsme žádali magistrát, aby přijal řadu opatření, která by zlepšila průjezdnost oblasti. Bohužel, po několikanásobném marném dovolávání nám nezbývá než veřejně magistrát vyzvat, aby se našimi požadavky zabýval,“ uvedl starosta.

Hustota dopravy se ještě zhoršila nedávnou uzavírkou Korunovační ulice. Požadovaná opatření by tak měla trvat minimálně po dobu opravy této ulice, která má skončit v polovině prosince.

Přečtěte si:

Mezi dalšími požadavky, které dnes radnice zveřejnila, je otevření podzemních garáží na Prašném mostě a ve Studentské ulici, umístění takzvané světelné závory v Roztocké ulici a měřicích stanic v Patočkově a Svatovítské ulici, v ulici Jugoslávských partyzánů a na Veleslavíně, zprůjezdnění ulice U Vorlíků a obrácení jednosměrky v Pelléově ulici.

Tunelový komplex Blanka se po řadě odkladů otevřel před rokem. Dotčené radnice i neziskové organizace trvale opakují výtky, podle kterých magistrát zaspal v přípravě následných dopravních opatření. Magistrát to opakovaně odmítl. Vítěznému náměstí by měl ulevit roky chystaný obchvat, který je ovšem teprve ve fázi projektu.