Předáci považují demonstraci za vítězství. Přišli i lidé, kteří s odboráři nesouhlasí

Odpůrci demonstrace

Odpůrci demonstrace Zdroj: Jan Sedlak

Odboráři hodnotí dnešní protivládní demonstraci odborů a dvou desítek sdružení velmi pozitivně. Tak velkou účast neočekávali. Na demonstraci se objevila i řada lidí, kteří s odboráři nesouhlasili. Jejich transparenty zdobila hesla Člověka živí práce, ne stát.

Platforma Stop vládě dnešním protestem nekončí, ale bude jednat o dalších akcích.Uvedli to předák Českomoravské konfederace odborových svazů (ČMKOS) Jaroslav Zavadil a šéf nejsilnějšího odborového svazu KOVO Josef Středula. Podle policie bylo demonstrantů kolem 90 000. Odboráři odhadují, ža demonstrantů bylo přes 100 tisíc.

Zavadil protestní akci považuje za velké vítězství. Ještě před rokem si prý nedokázal představit, že by se Václavské náměstí mohlo zaplnit. Poukázal na to, že dnešní demonstrace je největší od listopadu 1989. „Přál jsem si, aby se Václavák naplnil. A on se naplnil. Z toho pohledu to bylo pro mě překvapení. Je vidět, že ta naštvanost lidí stoupá a bude stoupat. Vláda by si neměla zahrávat s míněním občanů,“ uvedl Zavadil.