Při rekonstrukci dálnice D48 se u Příbora zřítil opravovaný most

Zřícení mostu u Příbora

Zřícení mostu u Příbora Zdroj: Novojičínský Deník

Při rekonstrukci silnice I/48, budoucí dálnice D48, dnes ráno v Příboru na Novojičínsku spadl most. Z mostu se zřítil bagr, jehož dvaatřicetiletý řidič utrpěl vážná zranění. Informace přinesla policejní mluvčí Gabriela Holčáková. Mluvčí Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) Jan Rýdl řekl, že stavbaři most bourali.

Nehoda se stala na uzavřeném staveništi na úseku, kde je kvůli opravě dálnice doprava odkloněna na místní silnice. Nehoda tak nezpůsobila žádné dopravní komplikace.

"Nedošlo k pádu mostu, dochází tam k řízené demolici a při ní došlo k pádu bagru. Ani z dálky tam nedošlo k ohrožení běžného provozu," řekl ČTK Rýdl. ŘSD je investorem stavby.

Jedna strana mostní desky spadla na zem, druhá drží nahoře. Nikdo další při nehodě nebyl zraněn. "Okolnosti události při stavebních pracích prověřujeme," řekla Holčáková.

Bagr spadl z výšky zhruba pět metrů. Mluvčí moravskoslezských hasičů Marek Gašparín uvedl, že řidič byl z převráceného bagru vyproštěn ještě před příjezdem záchranářů. "Byl při vědomí. Zasahující lékaři však u něj zjistili vícečetná poranění. Pacient byl zajištěn krčním límcem a na transportní desce vynesen k sanitnímu vozidlu," popsal mluvčí krajské zdravotnické záchranné služby Lukáš Humpl. Zraněného muže pak transportoval vrtulník do ostravské Fakultní nemocnice.

Stavba úseku dálnice D48 Rybí - Rychaltice spočívá v rekonstrukci a rozšíření 11,5 kilometru dlouhého úseku silnice první třídy I/48, která je nyní čtyřproudou komunikací bez středového rozdělení. Stavba si vyžádá více než dvě miliardy korun. Hotova má být do konce roku 2020. Most musel být zbourán, protože by se pod něj rozšířená dálnice nevešla.