Provozovatel O2 areny loni zvýšil tržby a dosáhl zisku 12 milionů

O2 arena

O2 arena Zdroj: ctk

Provozovatel O2 areny, společnost Bestsport Arena, loni zvýšil tržby o 8,76 procenta na 423,4 milionu korun. Z dvoumilionové ztráty se firma dostala v roce 2014 do zisku přes 12 milionů korun. Vyplývá to ze zprávy auditora a účetní závěrky, kterou firma před červnovou valnou hromadou zveřejnila na svých internetových stránkách.

Největší podíl na tržbách činily výnosy z pronájmu, které narostly na 173,98 milionu korun z předloňských 162,46 milionu korun. Za vstupné na vlastní akce Bestsport Arena utržila přes 64 milionů korun oproti 51 milionům korun v roce 2013. O více než dva miliony korun na 28,3 milionu korun vzrostly i tržby za prodej zboží.

„Výsledky loňského roku považuji za uspokojivé. Pozvolný růst tržeb ukazuje, že společnost je stabilizovaná a že se jí podařilo projít složitým obdobím úpadku, který byl řešen reorganizačním plánem. Ten ještě společnost po celý loňský rok plnila a byl ukončen letos v únoru,“ uvedl předseda představenstva Bestsport Arena Richard Benýšek.

Stabilní návštěvnost

Návštěvnost arény se i loni držela mírně nad 600 tisíc lidmi, v roce 2013 jich bylo 622 tiisíc. K nejvýznamnějším loňským akcím vedení společnosti řadí hlavně koncerty Robbieho Williamse, Depeche Mode, Justina Timberlakea, Ennia Morriconeho, Pharella Williamse nebo Lady Gaga.

Z vystoupení českých umělců měly největší ohlas tři koncerty skupiny Lucie a prosincové koncerty Karla Gotta. Ze sportovních akcí vyzdvihlo představenstvo firmy hlavně zápasy KHL a finále Fed Cupu.

Majoritním vlastníkem společnosti Bestsport Arena je nyní skupina PPF miliardáře Petra Kellnera. Získala ji na konci roku 2013 v rámci rozdělení majetku se skupinou KKCG po zkrachovalé loterijní firmě Sazka. Prostřednictvím kyperské společnosti Lindus Services Limited vlastní 80,97 procenta akcií společnosti.

Hlavním majetkem společnosti je libeňská multifunkční O2 arena, jejíž zůstatková účetní hodnota na konci loňského roku činila 1,73 miliardy korun. Bestsport Arena k 31. prosinci 2014 zaměstnávala 91 lidí.