Šampaňské, tygřík Fred, Váňovo pivo a kabelka. Tak se slaví úspěch u Babiše

Slavit přišel i tygřík, kterého Babiš před časem křtil

Slavit přišel i tygřík, kterého Babiš před časem křtil Zdroj: Dusan Kutner, E15

Andrej Babiš v zajetí novinářů
Lídr jihomoravské kandidátky Ano Martin Stropnický
Babišovo Ano získalo 18,7 procenta hlasů, předseda strany má důvod k oslavě
Předseda Ano 2011 Andrej Babiš
Manželka Andreje Babiše Monika
12
Fotogalerie
Víno, tanec a uvolnění, tak se dnes večer slaví ve volebním štábu hnutí ANO na pražském Chodově. Řada členů úspěch očekávala, pro mnohé však 18,66 procenta bylo velkým překvapením. Pogratulovat Andrejovi Babišovi přišel například i žokej Josef Váňa nebo moderátorská hvězda Leoš Mareš.

Babišovi krátce před sedmou hodinou večer přišla na pódium pogratulovat manželka Monika a tygří mládě Fred se svým majitelem cirkusákem Jaromírem Jojo.

„Děkujeme strašně moc. Myslím, že jsme vedli pozitivní kampaň a na nikoho jsme neútočili,“ řekl Babiš. Pochoval si tygra a krátce zapózoval před fotografy, po čemž následoval hlučný potlesk ze sálu.

Lídři si připili šampaňským a Babiš se odebral na sérii rozhovorů s novináři. Jeho očekávaný úspěch přijelo sledovat 52 médií s více než 150 novináři včetně zahraničních ze Slovenska, Německa a Francie. V neděli dopoledne pojede Babiš s rodinou do Francie. Vrátí se prý v pondělí večer.

Váňa přinesl pivo, Komárková vyhrála kabelku

Do volebního štábu na pražském Chodově také dorazil žokej Josef Váňa, který před volbami Babiše podporoval. Jako dárek mu přinesl chyšské pivo jantar se svým autogramem. Byl prý s Babišem domluven, že pokud by ANO volby vyhrálo, pozval by ho Váňa přímo do Chyše na Karlovarsku na pivo.

„Bohužel skončil jako druhý, tak jsem mu přinesl láhev, na které je moje viněta, že jsem osmkrát vyhrál Velkou pardubickou,“ řekl Váňa.

Bývalý novinář, programový manažer a lídr hnutí ANO za Liberecký kraj Martin Komárek považuje výsledek voleb za fantastický. Se ženou Petrou se prý vsadil o výsledek. On sám tipoval 13procentní úspěch, manželka 16 procent, a tak vyhrála kabelku.

Krátce před desátou hodinou večer začala ve volebním štábu diskotéka, moderuje ji Leoš Mareš. Slaví se vínem i tancem. Večírek je ale bez účasti médií. Z prostor velkého sálu je slyšet hlasitá hudba a jásot.