Show Jana Krause funguje jako rodinný podnik, rodina se prosazuje i na Nově

Jan Kraus bude mít měsíčník

Jan Kraus bude mít měsíčník

Simona Matásková
Ivana Chýlková
Jan Kraus
Jan Kraus v show Česko Slovensko má talent
Jan Kraus
6
Fotogalerie

O žádné televizní relaci se v posledních dnech nemluvilo tolik jako o "neodvysílané" Show Jana Krause (SJK) s hromadným protestem osobností proti politice Hradu. Byla to pořádná injekce zájmu o pořad, který ještě v roce 2013 sledovalo i 913 tisíc diváků a vyhříval se v lukrativním pátečním programovém okně. Dnes už je vysílán ve středu pozdě večer a jeho sledovanost kolísá kolem 600 tisíc (v létě klesla i na 279 tisíc).

Pro Krause je tento záchvěv zájmu i novou nadějí, že jeho rodinný podnik bude ještě nějakou dobu fungovat. SJK je totiž doslova rodinné stříbro, v němž najde uplatnění a výdělek skoro celá rodina. Navíc díky propojení s dramaturgyní Simonou Matáskovou mohou členové Krausovy rodiny dosáhnout na honoráře i z konkurenční televize Nova.

Protože Kraus se svou show zběhl z veřejnoprávní České televize, kde musel být víceméně objektivní, může dnes na Primě dávat prostor, komu uzná za vhodné. A když se výběrem hostů z řad politiků proberete, zjistíte, že se na červené pohovce objevují povětšinou členové, sympatizanti a jiní spojenci Babišova hnutí ANO, tvrdí Blesk.cz.

Propojení s televizí Nova

Kreativní producentka Matásková je za dlouhé roky něco jako srdce pořadu. A protože je ve svém oboru špička, dělá v současné době i na projektech, jako jsou Tvoje tvář má známý hlas nebo Ordinace v růžové zahradě 2 na TV Nova. A zřejmě díky přátelským vztahům s moderátorem dál zaměstnává jeho blízké.

Partnerka Krause a členka divadla Studio Dva Ivana Chýlková není sice oficiálním členem realizačního týmu, ale objevovala se v jeho znělce, už dvakrát v pořadu zpívala s kapelou Davida Krause. A Kraus samotný ji (logicky) zmiňuje téměř v každém díle, píše Blesk.cz. Stejně jako její nevlastní syn David Kraus se i Ivana objevila v populární show TV Nova. Na rozdíl od něj ale skončila s první řadou.

Kraus se navíc objevil v talentové show Česko Slovensko má talent, kterou měla na starost právě Matásková. Jako porotce podle informací Blesku také dostal nejvyšší honorář ve výši 50 tisíc eur, v přepočtu téměř 1,5 milionu korun.

Čtěte celý článek na Blesk.cz