Prima nakonec odvysílá díl Krausovy talkshow s Jiřím Bradym v nezkrácené podobě

Show Jana Krause

Show Jana Krause Zdroj: sjk

Show Jana Krause
Televize Prima
Premiér Bohuslav Sobotka předává medaili Karla Kramáře Jiřímu Bradymu
Premiér Bohuslav Sobotka předává medaili Karla Kramáře Jiřímu Bradymu
Premiér Bohuslav Sobotka předává medaili Karla Kramáře Jiřímu Bradymu
6
Fotogalerie

Televize FTV Prima nakonec odvysílá pořad Show Jana Krause s pamětníkem holokaustu Jiřím Bradym bez úprav. ČTK to dnes sdělil provozní ředitel Primy Vladimír Pořízek. V pořadu řada osobností kritizovala prezidenta Miloše Zemana, hlavně kvůli neudělení státního vyznamenání Bradymu. Prima nejprve aktuální díl Show Jana Krause vyřadila ze středečního programu. Po kritice a obvinění z cenzury oznámila, že pořad dnes večer uvede v upravené verzi.

Prima zdůvodňovala postup nejdříve tím, že produkce pořadu nedodala nový díl včas, což ale produkční pořadu Simona Matásková popřela. Následně televize prohlásila, že pořad neodvysílala kvůli riziku sankcí od Rady pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) za nevyváženost. Proti tomu se ale ostře ohradila RRTV. V tiskovém prohlášení rada sdělila, že Prima má již stanovisko RRTV k podobnému případu v minulosti, kdy rada konstatovala, že postih za nevyváženost u zábavního pořadu nehrozí. Vyjádření Primy označila rada za alibistické a účelové.

Když FTV Prima oznámila, že zmíněný díl pořadu odvysílá v upravené podobě, Kraus upozornil, že zásah do pořadu by znamenal porušení smlouvy. Nezkrácený záznam pořadu sám zveřejnil na internetu. Nakonec Prima sdělila, že pořad upravovat nebude. "Odvysíláme jej v podobě dodané produkcí SJK," oznámil provozní ředitel Primy.



Podle Bradyho příbuzného, ministra kultury Daniela Hermana (KDU-ČSL), prezident zařadil Bradyho na seznam vyznamenaných, ale pohrozil jeho vyškrtnutím, pokud se Herman setká s tibetským duchovním vůdcem dalajlamou.

Hrad to popírá. V posledním dílu Show Jana Krause hosté, mezi nimiž byli politici, zpěváci, sportovci či herci, podpořili Bradyho a Hermana ve sporu s Hradem. Televize ve středu místo nového dílu reprízovala starší díl.