Tendr Českého Aeroholdingu na řídící systém vysoutěžila firma Inform

ilustrační foto

ilustrační foto Zdroj: rlp.cz

Tendr Českého Aeroholdingu za téměř 54 milionů korun na řídící a odbavovací IT systém pro mezinárodní letiště v Praze Ruzyni vyhrála společnost Inform. Do výběrového řízení se přihlásilo devět uchazečů, stanovená kritéria pak splnili čtyři z nich. Odhadní cena byla původně přes 84 milionů korun.

„Výběrové řízení podle zákona o veřejných zakázkách bylo vypsáno z důvodu, že do konce roku končí smlouva s dosavadním dodavatelem těchto služeb,“ sdělila serveru E15.cz mluvčí Českého Aeroholdingu Michaela Lagronová.

Dodala, že nabídky uchazečů se pohybovaly od částky kolem 108 milionů korun až k ceně, kterou nabídla vítězná společnost Inform, tedy 53,6 milionu korun.

:

„Společnost Inform dodává tyto systémy a s tím související služby řadě dalších mezinárodních letišť například Frankfurtu,“ upřesnila Lagronová.

se podle mluvčí stane nově oproti minulému období trvalým vlastníkem licence systému. Vítěz zařídí jeho implementaci a čtyřletý servis. „Po tomto období se bude muset znovu vypsat výběrové řízení nicméně již jen na servis,“ sdělila mluvčí.

RMS systém musí mít každé větší letiště, zajišťuje plánování a on-line řízení mobilních a nemobilních zdrojů. Řídí v podstatě vše, co souvisí s odbavením cestujících a letadel.