Ve věku 80 let zemřel zpěvák Karel Gott

Karel Gott

Karel Gott Zdroj: Profimedia

KAREL NA BALKÓN: Karel Kryl zlatého slavíka upřímně nesnášel a parodoval ho už v 60. letech. V rámci Havlovy sametové doktríny přesto kývl na šílený plán zazpívat s Gottem na balkonu Melantrichu státní hymnu a spojit tak oba břehy.
Karel Gott
Karel Gott
Karel Gott
Karel Gott
14
Fotogalerie

Ve věku 80 let zemřel v úterý krátce před půlnocí zpěvák Karel Gott. Zemřel doma v kruhu své rodiny, řekla jeho manželka Ivana Gottová. Gott v polovině září oznámil, že trpí akutní leukémií a ambulantně se léčí ve Všeobecné fakultní nemocnici v Praze. Se zdravotními problémy bojoval i v roce 2016.

"S nejhlubším zármutkem v srdci oznamuji, že nás včera (v úterý), krátce před půlnocí, po těžké a dlouhé nemoci, opustil můj milovaný manžel Karel Gott. Odešel doma, v tichém spánku, v kruhu své rodiny," sdělila Gottová.

 


ONLINE: Bolest po smrti Gotta (†80) neutichá >>>


 

Na smrt Karla Gotta reagoval i premiér Andrej Babiš (ANO), který ho na Twitteru označil za jednoho z největších Čechů. K premiérovi se připojily i další desítky politiků a umělců.

Úmrtí slavného zpěváka si všimlo i mnoho zahraničních médií. O smrti Karla Gotta tak přinesly zprávy všechny hlavní německé zpravodajské televize i weby. Pro řadu z nich je to dnes zpráva číslo jedna. Český zpěvák má v Německu dodnes řadu fanoušků. Gott se do médií dostal i na Slovensku, v Rakousku, Rusku, Polsku či ve Spojených státech.

Karel Gott je nejslavnějším českým zpěvákem populární hudby. Vydal skoro tři stovky alb, první už v roce 1965, na svém kontě má desítky milionů prodaných desek. Své poslední album s názvem Ta pravá vydal loni. Populární je též v Německu či Rusku.

 


Zlatý hlas z Prahy utichl navždy. Zpěvák Karel Gott zemřel po dlouhé nemoci ve věku 80 let >>>


Jágr o Gottovi (†80): Byl vyvolený. Znal přesně důvod, proč je na Zemi