Z Čapího hnízda se stane předvolební politická bomba, prověřování kauzy potrvá déle

Farma Čapí hnízdo

Farma Čapí hnízdo Zdroj: Farma Capi hnizdo

Farma Čapí hnízdo
Farma Čapí hnízdo
Jízdárna Čapího hnízda
Farma Čapí hnízdo
Farma Čapí hnízdo
11
Fotogalerie

Prověřování kauzy Čapí hnízdo se pravděpodobně protáhne o půl roku a výsledky tak budou známé těsně před volbami. Původně měli policisté rozhodnout, zda někoho obviní, už do konce března. Teď státní zastupitelství podle České televize lhůtu prodloužilo až do září. Důvodem můžou být nové informace, podle kterých byla žádost o dotaci od začátku podvod, o kterém prý vicepremiér Babiš věděl.

V celé kauze je sporný fakt, že Čapí hnízdo získalo milionovou dotaci pro malé a střední podniky. Přitom dříve tato firma spadala pro Agrofert. Když po pěti letech skončila lhůta pro dodržování dotace, firma se opět vrátila k Agrofert.

Ministr financí Andrej Babiš se hájí tím, že v době získání dotace vlastnili Čapí hnízdo jeho děti a bratr jeho partnerky. Celé to považuje za uměle vytvořenou kauzu, která má za cíl ho poškodit.

Server Neovlivni.cz dva týdny před vypršením lhůty, ve které měla policie rozhodnout, zda někoho obviní, zveřejnil, že již původní žádost o dotace obsahovala sporné informace a fakticky podle něj bylo od začátku zřejmé, že jde o podvod.

Závěr článku najdete na portále Info.cz>>>

Připomeňte si kauzu Čapí hnízdo v následujícím videu: