Zvolení nového představenstva Bestsportu bylo podle soudu legální

O2 Arena

O2 Arena

Valná hromada společnosti Bestsport, která 6. května odvolala celé představenstvo firmy včetně jeho místopředsedy Aleše Hušáka, byla v souladu se zákonem. Nové představenstvo společnosti tak bylo zvoleno řádně. Platnost valné hromady Bestsportu, který provozuje pražskou O2 arenu, u soudu zpochybnil bývalý generální ředitel loterijní firmy Sazka Aleš Hušák.

„Dnes bylo Městským soudem v Praze potvrzeno, že valná hromada společnosti Bestsport, která letos 6. května odvolala tehdejší členy představenstva a zvolila stávající členy, proběhla v souladu se zákonem a její závěry jsou platné, a to rozhodnutím, kterým soud zamítl návrh Aleše Hušáka na vyslovení neplatnosti a nicotnosti usnesení této valné hromady,“ uvedl advokát Adam Černý z advokátní kanceláře Heřmánek & Černý, která Bestsport zastupuje.

Věřitelé Bestsportu koncem června rozhodli, že předloží návrh reorganizace pro vyřešení úpadku společnosti. Lhůta je podle zákona 120 dní. „Úkolem představenstva je optimalizovat chod společnosti v těžkých časech. Sledovat náklady a výnosy, kontrolovat obchodní případy, narovnávat obchodní vazby, zajistit, aby se v aréně konalo dost akcí. A pak provést plán věřitelů na reorganizaci,“ uvedl dnes předseda představenstva Richard Benýšek.

Bestsport má stejné majitele jako loterijní společnost Sazka, tedy sportovní svazy. Členy nového představenstva se v květnu stali Richard Benýšek a Petr Mandát za Českou obec sokolskou, Zdeněk Ertl za Sdružení sportovních svazů a Občanské sdružení Zelený ostrov (OSZO) a Petr Hrubec za Český olympijský výbor.

Sazka se kvůli problémům se splácením výstavby O2 areny dostala do insolvence a následně do konkurzu. Bestsport, který arénu postavil, dostával od Sazky peníze přes OSZO. Sazce je pak odváděl, aby mohla splácet dluhopisy.