Kniha Montblanc: Inspire Writing oslavuje krásu ručního psaní

Kniha Montblanc: Inspire Writing oslavuje krásu ručního psaní

Kniha Montblanc: Inspire Writing oslavuje krásu ručního psaní Zdroj: Montblanc

Krom vizuálů psacích per značky celou knihu provází text novináře a spisovatele Alexe Furyho.
Psací nástroje Montblanc nejsou jen kvalitní, ale esteticky propracované do posledního detailu.
Egyptská edice per Montblanc.
V publikaci najdete mnoho archivních snímků, na kterých pera značky pózují společně s velkými osobnostmi. Třeba s Winstonem.
Nebo Kennedyho.
8
Fotogalerie

O peru se říká, že je mocnější než meč. Každý se může chopit pera, aby vyjádřil svůj názor a emoce, a prosadit svůj vliv na okolní svět. Jak lépe oslavit kulturu psaní, která nám v dnešní době lehce upadá, než vydáním nádherné publikace, která je je tomuto umění věnována. Montblanc se spojil s nakladatelstvím Assouline a vznikla kniha Inspire Writing. 

V době moderních technologií je rukopis obzvláště cenný, je formou osobního a sofistikovaného vyjádření myšlenek člověka skrze jedinečnou estetiku.

Stejně jako stradivárky nebo piana Steinway, psací nástroje Montblanc jsou precizními a jemně vyladěnými uměleckými výtvory. Stejně jako jiné umělecké nástroje, i pera Montblanc budou nyní mít svou vlastní knihu. 

Kniha Montblanc: Inspire Writing vypráví příběh průkopnického domu, od svého počátku usilujícího o to, aby inspiroval lidi k psaní, a s perem v ruce umožnil jejich myšlenkám hladce plynout po papíru. Kniha napsaná novinářem a spisovatelem Alexem Furym je protkaná archivními snímky, dokumenty a novými vizuály od fotografa Lazize Hamaniho. Prezentuje mnohostrannou identitu značky Montblanc jako vrcholu luxusu psacích potřeb pro všechny, kteří mají v životě rádi dokonalost. 

Kniha Montblanc: Inspire Writing (220 stran, anglická a německá verze Assouline Legend) je k dispozici od února 2021 celosvětově v sítích Montblanc a Assouline. Pokud nejen kvůli obsahu, knihy o umění a kráse jsou skvělou dekorací snad do každého bytu a prostor povýší na mnohem elegantnější rovinu.