Mercedes a jeho třída C přichází s důležitou technologickou novinkou 

Mercedes-Benz C 220 d.

Mercedes-Benz C 220 d. Zdroj: Svět motorů/Petr Homolka

Mercedes-Benz C 220 d.
Mercedes-Benz C 220 d.
Mercedes-Benz C 220 d.
4
Fotogalerie

Nová třída C už sice nabízí pouze čtyřválce, díky přeplňování a elektrické asistenci přesto nabízí působivé výkony a slibuje nový standard hospodárnosti. Čímž ukazuje, že řešení ambice snižovat emise nemusí být pouze v čistě bateriových vozech. 

Zájemci o maximálně hospodárný provoz, kteří ještě nepřišli na chuť plug-in hybridům nebo nemají možnost pravidelného nabíjení, nejčastěji volí vznětové motorizace. Diesel pod kapotou nové třídy C, stejně jako všechny benzínové pohonné jednotky, přichází s jiným typem elektrifikace. 

Vznětová pohonná jednotka s označením OM 654 M teď jako vůbec první nafťák Mercedesu pracuje s druhou generací integrovaného 48V startér-generátoru, který by měl výraznou měrou přispět k vysoké efektivitě a nízké spotřebě.

Elektrický palubní systém využívá energii získanou rekuperací například pro funkci plachtění, kdy je vůz schopen spalovací motor jednoduše vypnout. Palubní systém navíc napájí i elektrický kompresor klimatizace, díky čemuž zajišťuje ještě efektivnější provoz v létě.

Více o dalších novinkách u mercedesů třídy C v článku ZDE.