PPF Telecom Group vydala sedmileté dluhopisy za půl miliardy eur

Logo skupiny PPF miliardáře Petra Kellnera

Logo skupiny PPF miliardáře Petra Kellnera Zdroj: profimedia.cz

Logo skupiny PPF miliardáře Petra Kellnera
Logo skupiny PPF miliardáře Petra Kellnera
3
Fotogalerie

Telekomunikační skupina PPF Telecom Group vydala dluhopisy v hodnotě 500 miliónů eur, tedy v přepočtu zhruba 13,45 miliardy korun. Sedmileté eurobondy jsou úročené ročním fixním kupónem se sazbou 3,25 procenta. 

Jde již o čtvrtou emisi dluhopisů telekomunikační divize PPF během 18 měsíců. Podle finanční ředitelky PPF Kateřiny Jiráskové i v době celosvětové pandemie skupina aktivně udržuje silný zájem mezinárodních investorů.

"Tímto sedmiletým dluhopisem dále rozvíjíme naši výnosovou křivku a prodlužujeme splatnost financování. Veškerý čistý výnos bude použitý na splacení stávajících bankovních půjček skupiny PPF Telecom Group," dodala Jirásková.

Celkem 33 procent zájemců o dluhopisy pochází z Velké Británie, 27 procent z Německa, 13 procent z Francie, sedm procent ze Švýcarska a dále se zapojili investoři ze severských zemí a Beneluxu. Globálními koordinátory emise jsou Crédit Agricole CIB, Raiffeisen Bank International, Société Générale a UniCredit Bank.

PPF Telecom Group, která ve skupině PPF zahrnuje zejména firmy O2, CETIN a Telenor, v pololetí zvýšila zisk o 49 procent na 219 milionů eur, tedy 5,7 miliardy korun. Počet zákazníků stoupl o 0,5 procenta na 17 milionů. Tržby skupiny vzrostly o 2,5 procenta na 1,5 miliardy eur, tedy přes 39 miliard korun. PPF Telecom Group je součástí investiční skupiny PPF nejbohatšího Čecha Petra Kellnera.