Na odhady ceny bitcoinu moc nesázejte, částečně stavět se dá jen na hrstce faktorů

Video placeholde

Kryptoměnová poradna serveru E15.cz získává další podobu. Usnadnit čtenářům orientaci v komplexním světě virtuálních měn nyní pomáhají i exkluzivní videa. Námětem pro pilotní díl je otázka, které indikátory kurzu bitcoinu lze brát jako vhodné k odhadu budoucího cenového vývoje.

E15.cz navazuje spolupráci s Jakubem Vejmolou alias Kicomem, provozovatelem Bitcoinového kanálu na YouTube. Vejmola stejně jako řada dalších kryptoměnových investorů očekává výrazný nárůst hodnoty bitcoinu v příštím roce. Důvodem je takzvané půlení.

Popularizátor digitálních měn ale současně varuje před krátkodobou spekulací. Ačkoliv se obchodníkům nabízí množství indikátorů, které jim mají posloužit mimo jiné ke každodennímu tradingu na některé z burz, řídit se jen jimi se nedoporučuje.

Kromě půlení lze brát při odhadu budoucího cenového vývoje bitcoinu v potaz například ještě takzvaný 200denní průměr. Jak jeho pohyby správně interpretovat, vysvětluje „Kicom“ ve videu výše. V něm se také dozvíte, na základě čeho Vejmola odvozuje svůj optimismus ohledně takzvaného půlení a co přesně pojem znamená.

Doporučení nicméně z klipu vyznívá jednoznačně: kryptoměny mají představovat dlouhodobou investici s horizontem v řádu roků až desetiletí. Představy o prudkém zbohatnutí během několika týdnů ostatně mohou snadno rozbourat přetrvávající vysoké výkyvy hodnoty virtuálních měn.

Chcete se lépe vyznat ve světě kryptoměn? Připomeňte si vybrané články z investiční poradny: