348 = Tři sestry a Rybičky dohromady

Tři sestry pokračovaly v náloži koncertů. Ostravskou Bonver Arénu rozezněly spolu s kapelou Rybičky 48.

Rockový cirkus jménem Tři sestry vyrazil spolu se skupinou Rybičky 48 na turné s názvem 348 Tour. To zahrnuje 12 koncertů. Včera se kapely zastavily v ostravské Bonver Aréně.

Na koncertě představily Tři sestry dvě DVD a trojalbum s jednotným názvem Tři sestry v aréně, které obsahuje záznam koncertu v Tesla aréně z prosince 2010, na němž pražská punková skupina oslavila pětadvacet let existence.

Je tomu tedy téměř přesně rok, co kapela před sedmi tisíci diváky bilancovala svou dosavadní kariéru padesáti odehranými písněmi ze všech tvůrčích období.

Hity Život je takovej či Mexiko zazněly exkluzivně za doprovodu čtyřicetičlenného orchestru a sboru Hudebního divadla v Karlíně pod taktovkou Martina Kumžáka.

Tři sestry nyní navazují na prázdninové turné, které dohromady navštívilo téměř třiatřicet tisíc fanoušků. Tečkou za tour se stala dobročinná aukce Fanánkova kostýmu Pan Pivo, v němž lídr souboru odzpíval všechny koncerty. Výtěžek aukce v hodnotě dvaceti tisíc korun putoval do nově vzniklého nadačního fondu Tři sestry pomáhají.

„Příležitostí, komu dát ty peníze, je mnoho. Jedna z nejbližších je centrum naší harmonikářky Supice, kde se zabývají zájmovou činností pro děti. Nadace by primárně měla sloužit lidem z okolí kapely a věcem, které nás zaujmou a které si sami vybereme,“ vysvětlil zpěvák Lou Fanánek Hagen.

Třem sestrám předskakovaly mladí muzikanti z Rybiček 48. Ti uvedli v Bonver Aréně své čtvrté album Deska roku.

Na rozdíl od minulých alb zapracovali hlavně na textech. „Točilo a vymýšlelo se prakticky celý rok. Jasně, že se opět dotkneme témat, před kterými spousta lidí radši zavře oči, ale nás to baví. Už s klipovou Agátou jsme se opřeli do českých celebrit,“ prohlásil člen kapely Jakub Ryba.

Nový singl Rádiová zřejmě opět vzbudí kontroverzní reakce. Je o tom, jak málo se v rádiích hrají české písničky. „A když už, tak se hrají interpreti, kterým je sedmdesát let, nebo už jsou mrtví,“ řekl Ryba.

Skupinu tvoří zpěvák a baskytarista Jakub Ryba, kytarista Petr Lebeda a bubeník Ondřej Štorek. S přípravou debutové nahrávky Adios Embryos! v roce 2006 mladím hudebníkům pomohli zejména dva zkušení producenti, baskytarista Vladimír Šťástka z Visacího zámku a zpěvák Luboš Pospíšil.