Alexandrovci zahřmí pod hradem

Mohutný mužský sbor vyprodá loketský amfiteátr. O koncert se zajímají lidé nejen z Karlovarska.

Nečekaně velký zájem projevují lidé o vstupenky na koncert Alexandrovců. Ten se odehraje v loketském amfiteátru 14. června v rámci jejich republikového turné se šesti koncerty. Na nich se spolu s vyhlášeným mužským sborem představí i Eva Pilarová a Petr Kolář a také Mladí Alexandrovci - před dvěma lety vzniklý dvacetičlenný dětský sbor.

„Všude jinde budou Alexandrovci vystupovat v halách. Loketský koncert je jediný pod širým nebem. Je o něj nebývalý zájem, lístky si kupují i lidé ze středních a severních Čech,“ upozorňuje promotér Vladimír Suchan, který zajišťuje vystoupení v západních Čechách.

„Je to úplně jiné po technické stránce, protože musíme zajistit zázemí pro sto čtyřicet tři účinkujících. Stejně tak ubytování, i s jejich personálem jde téměř o dvě stě lidí. Nejlepší podmínky nám nabídl hotel Imperial v Karlových Varech,“ přibližuje zákulisí Suchan.

S pořádáním koncertů i festivalů má dlouholeté zkušenosti, jeho dosavadním zlatým hřebem ve výčtu je loňský koncert Jethro Tull, rovněž v Lokti.

Eva Pilarová a Petr Kolář si s Alexandrovci zazpívají každý dvě, tři písně. Pilarová mimo jiné i Tam za vodou v rákosí. Sbor, který existuje od roku 1928, nezpívá jen vojenské a vlastenecké písně. V repertoáru mají přes tisíc písní včetně operních árií, jazzu a populárních hitů.

Legendárním je jejich společné vystoupení s finskou rockovou kapelou Leningradští kovbojové, které zaznamenal ve filmu Total Balalaika Show režisér Aki Kaurismäki. Vystoupení Alexandrovců se neomezuje jen na dokonalý pěvecký a hudební výkon, součástí jsou i taneční výkony s jedinečnou choreografií.

Vstupenky na koncert, který aspiruje na událost sezony, stojí od 490 korun (na stání) po 1690 korun. K sehnání jsou v síti TicketArt, v Karlových Varech pak v infocentru na Dolním nádraží. Další dva velké koncerty nabídne Suchan v Lokti rockovým příznivcům. Americká písničkářka Suzanne Vega a skupina Čechomor tu vystoupí 21. července a maďarská rocková legenda, skupina Omega 28. srpna.