„Alternativní léčení? To je i milování“

Bez alternativní medicíny si svůj život nedovede představit Jindřich Bartsch z Hranic. „Díky alternativní medicíně jsem se zbavil letitého problému, nepříjemné alergie na prach a pyl a také ekzémů,“ říká Bartsch.

Co vám pomohlo?

Akupunktura a dýchání, podobné tomu, jaké se používá v józe. S alternativními způsoby léčení jsem se seznámil v roce 1986. Tehdy jsem dostal velmi silnou alergickou reakci po injekci a rozhodl jsem se, nalézt jiné cesty léčení. Vyhledal jsem tehdy olomouckého lékaře Navrátila, který mě naučil používat akupunkturu na zmírnění příznaků alergie a ekzémů. Pomohl pak i mému známému, který po úraze částečně ochrnul, akupunktura mu tento problém odstranila. Když jsem hledal jiné cesty léčení než klasickou medicínu, zjistil jsem, že jich je hodně.

Jaké jsou?

Jsou to všechny metody, které vedou ke zdraví. Akupunktura, akupresura, bylinkářství, léčitelství. Jsou to i masáže, protože masér při nich předává člověku svou vlastní energii, je to také hlazení nebo milování. Kde tohle funguje, tam není potřeba lékaře ani léčitele.

Vyzkoušel jste ještě nějaké další metody?

Rozlišuji dva typy lidí. S diagnózou a bez diagnózy. I ti, kteří jsou zdraví, by se měli zabývat vymýcením geopatogenních zón v místech, kde spí a pracují. Ale na zdravotní stav mohou špatně působit také parapsychologické zóny. Lidé to znají jako strašení v domech staré Anglie, ale funguje to i u nás. Znám příběh ze svého okolí, kdy zemřel jedné paní manžel, a v domě se začaly dít divné věci, například se sama zapínala televize. Celá rodina z toho byla hotová. Ustalo to až po zásahu člověka, který umí tyto parapsychologické zóny odstraňovat. Důležité také je najít si zkušeného léčitele, ale jít přitom ruku v ruce s lékařem.

PŘEČTĚTE SI: Když místo do ordinace chodí lidé třeba za kořenářkou

http://www.sedmicka.cz/prerov-hranice/clanek?id=232941