Amazon pracuje na novém telefonu s 3D displejem

Amazon

Amazon Zdroj: profimedia.cz

Americká společnost Amazon pracuje na vývoji chytrého telefonu, jehož displej bude i bez speciálních brýlí zobrazovat trojrozměrně. Informuje o tom server ekonomického listu The Wall Street Journal s odvoláním na své zdroje. Amazon je největším internetovým obchodem světa.

Obrazovka nového telefonu využívá technologii retina, kterou disponuje například iPhone od Applu. K ní přidává další prvky, díky nimž se uživateli bude zdát, že obraz „pluje“ nad displejem a bude vypadat trojrozměrný ze všech úhlů pohledu, popisují zkušenosti s vyvíjeným telefonem zdroje deníku.

Po úspěchu tabletu Kindle Fire od Amazonu se jíž dlouho spekuluje o expanzi na trh s chytrými telefony, který je však velmi nasycený. V USA ovládají skoro dvě třetiny trhu firmy Apple a Samsung, další výrobci se musejí spokojit s méně než deseti procenty. Prudký růst trhu s chytrými telefony nezachytily dokonale ani velké firmy jakými jsou Nokia a BlackBerry. Amazon však doufá, že právě 3D obrazovka mu pomůže se díky odlišnosti prosadit.

Díky chytrým telefonům by Amazon mohl sbírat nové údaje o svých uživatelích prostřednictvím map, hovorů a stahování aplikací, a nabídnout jim doporučení k nákupům. Je zde ale také možnost nových služeb, například platby mobilem.

V uplynulých letech se Amazon hlouběji ponořil do výroby hardwaru, aby rozšířil svoji všudypřítomnost a mohl přímo konkurovat populárním iPadům společnosti Apple. Nové přístroje jsou součástí strategie Amazonu, která počítá se zvýšením vlivu mimo elektronický obchod a s větším napojení na distribuci obsahu.

Nyní se ukazuje, že firma pracuje dokonce na několika nových přístrojích. Minulý měsíce se objevily spekulace o výrobě set-top boxu, k těmto informacím se ale mluvčí Amazonu odmítl vyjádřit.

Amazon podle již dříve uniklých informací vyvíjí také běžný chytrý mobil a set-top box schopný přehrávání videí z internetu. Zdroje amerického deníku nyní navíc odhalují, že společnost chystá také zařízení pro online přehrávání hudby.