Aquacentrum Pardubice se má otevřít v květnu

Dokončované Aquacentrum Pardubice se má otevřít v průběhu měsíce května v místě původního plaveckého areálu. Stavba zhruba za půl miliardy korun začala v roce 2010, v současné době probíhají přejímky rekonstruovaných prostor a odstraňují se nedostatky.

„Rádi bychom, aby se otevřelo co nejdříve, ale nenecháme se tlačit blížícím se termínem, abychom převzali dílo s různými závadami. Na stavbě pracují tři standardní kontrolní skupiny, které jsme se rozhodli posílit o své tři techniky, kteří se zúčastňují přejímek. Našim cílem je, aby byly drobné vady odstraněny rychle a mohli jsme tak otevřít v polovině května,“ uvedl náměstek primátorky Jindřich Tauber.

Aquacentrum nabídne kromě padesátimetrového bazénu také vířivky, masáže, kabiny s párou, se suchým teplem nebo naopak studenou kabinu s mrazem. V areálu bude též rozsáhlé fitness centrum. Součástí bude venkovní areál s dalšími bazény a tobogány. Hodinové vstupné do bazénu pro pravidelné plavce má stát 40 korun a například dvě hodiny v aquaparku, zahrnující i 50metrový bazén, přijdou rodinu s jedním dítětem na 320 Kč.

Radnice chtěla původně na většinu nákladů rekonstrukce využít dotace EU, kvůli problémům s výběrovým řízením na dodavatele stavby to však nestihla a celou investici hradí ze svého rozpočtu.