Arénu čeká první ostrý test

Karlovarskou hokejovou arénu čeká v září první ostrý test. Hostí Euro Hockey Tour.

Úvodní turnaj ze série Euro Hockey Tour 2009-10 se pod názvem Czech Hockey Games koná od 3. do 6. září v tuhnické KV Aréně. V pětici zápasů tradičního turnaje národních mužstev se představí domácí reprezentace, Rusové, Švédové a Finové. Pro všechny účastníky půjde o první možnost, jak prověřit formu před olympijskými hrami ve Vancouveru. První duel mezi Českou republikou a Finskem je na programu ve čtvrtek 3. září a turnaj pak vyvrcholí o víkendu 5. a 6. září.
V nominaci se s největší pravděpodobností objeví i několik hráčů karlovarské Energie. Na posledním mistrovství světa se výborně prezentoval obránce Ondřej Němec. Post třetího brankáře připadl hvězdě mistrovského klubu Lukáši Mensatorovi a během loňské hokejové tour se v dresu se lvem na prsou pravidelně objevovali Petr Kumstát, jinak dlouhodobě nejlepší střelec Energie a Václav Skuhravý. Loni se České hokejové hry konaly až na konci sezony. Svěřenci Vladimíra Růžičky dokázali porazit Švédsko a Finsko v prodloužení. S ruskou „sbornou“ prohráli 4:3. Nakonec tak obsadili druhou příčku. Po čtyřech turnajích skončili Češi na čtvrtém místě, když dokázali jen jednou zvítězit v základní hrací době.

Euro Hockey Tour ve Varech:

čtvrtek 3. září 18.00 Finsko – ČR sobota 5. září
13.30 Rusko – Finsko
17.00 ČR – Švédsko
neděle 6. září
14.00 Švédsko – Finsko
17.30 ČR – Rusko

Kam pro vstupenky? Předprodej vstupenek byl zahájen v předprodejní sítí Ticketportal. Informace lze najít na www.ticketportal.cz Jaké jsou ceny? Na zápasy českého týmu a utkání Rusko – Finsko stojí vstupenky od 110 do 250 korun, na zápas Švédsko – Finsko pak od 30 do 110 korun.