AZ TOWER ukončil první fázi výstavby

Brněnský AZ TOWER, budoucí nejvyšší budova v Česku, ukončil první fázi výstavby. Dokončují se stropní konstrukce nad druhým podzemním podlažím, které je určeno pro parkování, a v zabetonované základové desce v hloubce 30 až 35 metrů je již umístěno 109 pilot pro tepelná čerpadla.

V současné době se na stavbě nachází čtyři věžové jeřáby. Nejvyšší jeřáb bude spojený s věží budovy a společně s ní bude také růst. Jeho konečná výška by měla být 135 metrů, takže zvládne pracovat i na nejvyšších patrech stojedenáctimetrové budovy. „Do konce roku bude hotové osmé nadzemní podlaží, takže všichni Brňané již budou moci dobře vidět, kde se AZ TOWER nachází,“ popisuje projektový manažer a předseda představenstva AZ TOWER Jan Skoupý.

„V současné době jsme na 43 procentech obsazenosti z celkového objemu a každý týden se ozvou dva až tři klienti, kteří mají o koupi či dlouhodobý pronájem zájem,“ dodává Skoupý. Největší zájem je podle něj o bytové apartmány v nejvyšších patrech budovy. Z celkových dvanácti apartmánů o velikosti od 56 do 320 metrů čtverečních zbývají volné čtyři. Cena apartmánů je od 68 000 Kč/m2 bez DPH. O kanceláře jeví největší zájem společnosti, které se zabývají IT technologiemi, stavebnictvím, pojišťovnictvím a finančními službami. Budou tam ale také advokátní kanceláře, fitcentrum a rehabilitační centrum nebo jazyková škola.