Beroun láká k bydlení nedaleko Prahy

Na východním okraji Berouna v lokalitě Na Veselé vyrostl během posledních měsíců golfový areál Beroun Golf Resort, který přímo navazuje na městskou zástavbu. Do Prahy lze odsud autem dojet za 20 minut. Rozloha hřiště činí 65 hektarů rovného i mírně kopcovitého terénu.

Návštěvníkům areálu je zde k dispozici také pohodlné zázemí, nejen milovníci tohoto sportu pak uvítají možnost koupit si zde apartmán či řadový dům. Beroun Golf Resort byl vybudován na místě bývalého vojenského prostoru lemovaného brdskými lesy, který zde fungoval již od roku 1946. Území o celkové rozloze zhruba 70 hektarů bylo několik let nevyužité, zůstaly na něm zchátralé objekty bývalého vojenského autoparku a neudržované louky a remízky. Nový golfový areál respektuje historii území, proto zde byla zachována původně pěší stezka, po které je možné projet i na kole, a také vzrostlé stromy ohraničující hřiště. Součástí celého areálu je i obytný soubor apartmánových a řadových domů určených k trvalému bydlení. Investorem projektu je společnost Tifannys s. r. o, architektem pak zkušený kanadský specialista Les Furber, člen výkonného výboru Asociace amerických golfových architektů, jenž se podílel i na golfovém hřišti na Karlštejně.

#####Hrát golf lze i pod střechou

Jeho součástí je i 70 bunkerů (písečných překážek), čtyři umělá jezera o celkové ploše 3,5 hektaru, dvouhektarová odpaliště, fairway (dráha mezi odpalištěm a jamkovištěm) o rozloze 22 hektarů a greeny o rozloze 1,5 hektaru. „Areál Beroun Golf Resort si klade ty nejvyšší ambice. Aspirujeme na to, abychom se zařadili mezi nejkvalitnější golfová hřiště v celoevropském měřítku, kde budou pořádány i turnaje vyšší kategorie. Některé údery jsou sice s ohledem na terén velice náročné, budou ale jistě motivovat hráče ke zlepšení golfových dovedností. Zkrátka však nepřijdou ani méně zdatní hráči,“ říká ředitel areálu Vojtěch Matějček. Zázemí golfového klubu tvoří prostorná světlá klubovna se dvěma nezávislými restauračními provozy, dvěma šatnami, wellness oázou, fitness centrem, variabilním kongresovým centrem pro 100, 30 a 15 osob, halou pro golfové hole, zázemím zaměstnanců a kuchyní. V období, kdy se golf nemůže hrát venku, nahrazuje hru výukové centrum s golfovým simulátorem. Prostory klubovny lze využívat i pro pořádání různých oslav, svateb či rautů. Golfový klub nabízí také ubytování v devíti dvoulůžkových pokojích.

#####Byty mají přitáhnout nejen hráče golfu

Beroun Golf Resort je jedním z mála golfových areálů, které nabízejí i rezidenční bydlení – 23 řadových rodinných domů a 27 apartmánů s překrásnými výhledy do okolní přírody a na golfové hřiště. Vzdušná architektura upoutá pozornost i těch, kteří nejsou vyznavači „zeleného sportu“. Charakteristickým znakem řadových a apartmánových domů je lineární a tvarová jednoduchost s důrazem na nadčasovost použitých materiálů, jako jsou kámen, sklo nebo dřevo. Tato kombinace vytváří moderní architekturu, která je citlivě zasazena do okolní krajiny. Samotná stavba rezidenční části projektu začala ve druhé polovině roku 2007 a v současné době je těsně před dokončením. Celý obytný soubor bude novým majitelům předán ve třetím čtvrtletí tohoto roku. V nabídce zbývají poslední byty, solitérní vily a několik řadových domů. Vzhledem k vysoké poptávce po tomto typu bydlení plánuje investor výstavbu dalších dvou bytových domů.