Beseda: Zlata Adamovská bude v lázních v Teplicích nad Bečvou

Setkat se s herečkou Zlatou Adamovskou mohou lidé v sobotu 27. února od sedmi hodin večer v sále lázeňského domu Bečva v Teplicích nad Bečvou.

„V pořadu, na který srdečně zveme širokou veřejnost, se návštěvníci dozvědí zajímavosti ze zákulisí profese herečky. Prostor bude i na otázky posluchačů a na autogramiádu,“ informoval o besedě vedoucí kulturního oddělení v lázních v Teplicích nad Bečvou Pavel Nepala. Vstupné na besedu je padesát korun.

Zlata Adamovská

K herectví se Zlata Adamovská dostala už při studiích na konzervatoři v Praze, kterou absolvovala v roce 1980. Poté hostovala v různých pražských divadlech. Po angažmá v Městských divadlech pražských v letech 1984 až 1990 nastoupila v roce 1990 do Divadla na Vinohradech, kde působí dosud.

V roce 2004 byla nominována na Českého lva za nejlepší ženský herecký výkon ve filmu Milenci a vrazi. Stálou oblíbenost u diváků potvrzuje i v anketě o nejpopulárnější tváře televize Nova, ceny Anno. Na svém kontě má velké množství filmů i seriálů, proslavila se např. na počátku devadesátých let rolí zpěvačky Evy Adamové v detektivním seriálu Hříchy pro pátera Knoxe, ztvárnila mnoho divadelních postav.

V současné době hraje velmi oblíbenou postavu Běly Páleníkové v seriálu Ordinace v růžové zahradě. Zlata Adamovská je také skvělou dabérkou. Svůj hlas propůjčila hollywoodské hvězdě Meryl Streepové a dalším herečkám.