Boleslav na Slavii opět remizovala

Po třech měsících se fotbalisté Mladé Boleslavi a Slavie Praha podruhé dělili o ligové body (1:1).

Mladoboleslavští fotbalisté poprvé na novém slávistickém stadionu hráli letos 27. dubna. Tehdy byl oficiálně pokřtěný na Synot tip Arénu. Podruhé na její trávník vyběhli 25. července. Téměř přesně po třech měsících. Pokaždé přišlo více než deset tisíc diváků a devadesát minut vždy marně čekali na výhru.
„Přijeli jsme pro bod a máme ho,“ řekl boleslavský trenér Dušan Uhrin. „Pro nás to bylo nešťastné utkání,“ prohlásil slávistický kouč Karel Jarolím. Dubnová přestřelka 3:3 zvedala příznivce ze sedadel, červencový duel 1:1 byl opatrnější. Přesto o zajímavé momenty nebyla nouze. V prvním poločase Jaroslav Černý tečovanou ranou trefil levou tyč boleslavské branky. V 68. minutě vedoucí gól Boleslavi dal Mendy. Pomohl mu nedůsledný stoper Vomáčka a nedůrazný brankář Vaniak. V dubnu Boleslavští dvakrát vedli a slávisté zachraňovali remízu v závěrečné desetiminutovce.
Tentokrát v 79. minutě vyrovnal Marek Jarolím z trestného kopu, na který pozdě reagoval exslávistický a nyní boleslavský gólman Vorel. Gólu předcházela chyba sudího Adama, který neprohlédl nafilmovaný faul Černého.
Ve vstupu do nového ročníku Gambrinus ligy slávisté dva body ztratili, neboť hráli na domácím trávníku, a Boleslavští získali cenný bod.
Uhrinův ambiciózní tým v neděli 2. srpna od 17 hodin hraje doma proti FC Slovan Liberec. Tomu má vracet domácí potupnou prohru 1:4 ze 3. května.