„Buďme upřímní, nešlo to“

Hokejisté Břeclavi nepřekvapili a sezona pro ně skončila. V play-off prohráli s Valašským Meziříčím 0:3 na zápasy.

Je to jako dostat vysněnou práci a den nato si vysloužit padáka za šéfovo rozlité kafe.Konec sezony byl pro hokejisty Břeclavi hořký. Břeclavští se díky osmému místu dostali do vytouženého play-off, jenže právě v něm to bylo s týmem mnohdy složité. „Po herní stránce jsme na to prostě neměli, buďme k sobě upřímní,“ říká na rovinu kouč Lvů Bohumil Prachař.

Stroji na góly, Valašskému Meziříčí, nemohli konkurovat. Čtvrtfinálová porážka 0:3 na zápasy je ale pořádně zamrzela. „Hlavně škoda toho našeho domácího utkání. Měli jsme na to, abychom Meziříčí přehráli. Alespoň jsme to mohli protáhnout,“ vrací se kapitán Jiří Sedláček k duelu, který Břeclav prohrála 2:3.

Trenér Prachař se nebojí obvinit z blamáže částečně sudí. „Je to obehraná písnička, ale já si stojím za tím, že nás rozhodčí poškodili. Pískali to necitlivě, mnohdy nás poslali do tří, takhle nejde hrát,“ tvrdí rozezleně kouč.

Nic to ale nemění na tom, že pohled na statistiky není moc příjemný. Břeclavští mají za sebou včetně nadstavbové části šest porážek v řadě. Při mizerném skóre 14:39. „Ani diváci už moc nechodili. Asi na nás kvůli výsledkům zanevřeli,“ mrzí Prachaře.

A to si Lvi nechali vůbec to nejhorší na závěr. V posledním utkání s Valachy totiž dostali „nakládačku“. Na porážku 4:10 bude asi dlouho vzpomínat gólman Žurek, který se po třiceti minutách nechal raději vystřídat. „Už jsem to nemohl vydržet. Vždyť to byla sprška střel,“ kroutí hlavou Žurek, který prožil asi nejhorší zápas kariéry. „Bylo to utrpení. Po sedmém gólu jsem na to už neměl,“ dodává zklamaně.

Uklidňovat se Lvi mohou alespoň tím, že po postupu do druhé ligy to pro ně byla v play-off úplná premiéra. „Ale šlo dělat víc. Kdybych měl více času, mužstvo složím jinak a lépe,“ nebere si servítky Prachař, který se na pozici hlavního kouče dostal v listopadu. Před ním vedli neúspěšně tým Svatopluk Číhal a Pavel Stloukal.

Jedno je jisté. Kabinou Lvů se prožene pořádný průvan. „Hlavně musíme přivést schopné obránce,“ říká důrazně Prachař.