Cena města Hranic: lidé nominovali osm osobností

Hudebník Bronislav Ludmila, fotograf Tomáš Pospěch, historik Jiří Nebeský, učitel hudby Josef Vývoda, lékař Stanislav Kuthan, pedagog Oldřich Kubíček, Danuše Čajková a Dagmar Strnadová. To je osm hranických osobností, které lidé z Hranic nominovali na Cenu města.

Poslední termín na nominace byl v pondělí 12. října. „O tom, kdo cenu z osmi nominovaných dostane, rozhodnou radní,“ informoval mluvčí hranické radnice Petr Bakovský. Slavnostní udělení Ceny města se předpokládá 25. listopadu a finanční odměna pro oceněné je 10 tisíc korun.

Kdo už získal Cenu města

V roce 2005 bylo navrženo na Cenu města sedm osobností a cenu dostali Václav Bednář, Anna Musilová a Josef Slimáček. V roce 2006 lidé podali sedm návrhů a ocenění byli Miroslav Černý, Ing. Jan Jaroš, PaedDr. Taťána Jonasová a Základní umělecká škola Hranice. V roce 2007 poslali lidé jen tři návrhy a oceněni byli Vítězslav Tugendlieb a PaedDr. Jaroslav Strnad. V roce 2008 dostala radnice dva návrhy a oceněn byl Dr. Ing. Rudolf Novák, in memoriam.

Komu se ocenění uděluje

Cena města se uděluje jako ocenění autorů významných děl, objevů a vědeckých prací nebo osob a kolektivů, které podaly mimořádný výkon, dosáhly významných úspěchů nebo vykonaly ocenění hodné skutky a ony samy, nebo předmět ocenění mají vztah k městu.

Kdo si podle vás zaslouží Cenu města Hranic? DISKUTUJTE