Central Group koupil miliardový projekt u České televize

Stovky bytů na Kavčích Horách v těsném sousedství pražského sídla České televize postaví za zhruba 2,5 miliardy korun firma Central Group. Největší tuzemský rezidenční developer koupil od společnosti Hochtief Development tříhektarový pozemek s projektem Park Kavčí Hory na výstavbu čtyř domů s celkem 340 byty.

„Celková investice dosáhne zhruba sta milionu eur,“ uvedl dříve jednatel Hochtief Development CZ Peter Noack.
Podle zdrojů E15 měl Central Group zájem o tento pozemek v atraktivní lokalitě pražské Pankráce už několik let, ale prodej se uskutečnil až nyní poté, co Hochtief Development získal na projekt stavební povolení. Na Pankráci vzniká řada významných hlavně kancelářských komplexů, před pár lety otevřelo nákupní centrum Arkády a v sousedství chystané rezidenční výstavby je rozsáhlý park. Z druhé strany už Hochtief Development vybudoval administrativní centrum Kavčí Hory Office Park.

Central Group se snaží v poslední době orientovat namísto výstavby bytů na periferii na lokality blíž k centru města. Od levnější kategorie bytů také postupně míří i do vyššího středního segmentu. Právě tam patří projekt na Kavčích Horách. Oproti typickým projektům Central Group ale počítá s menší intenzitou zástavby.