Central Group se pustil do cenové války

Developerská společnost Central Group rozšířila svou nabídku o dalších 420 nových bytů a parcel v osmi nových lokalitách a etapách. Finančně nejzajímavější je nabídka nových bytů v P raze 9-Letňanech, kde je průměrná cena bytu 31 tisíc korun za metr čtvereční, což je jednoznačně nejvýhodnější nabídka nových bytů v Praze.

Také v ostatních nově nabízených lokalitách CENTRAL GROUP jsou ceny hluboko pod cenovou úrovní ostatních developerů. „Ceny stavebních prací od našich dodavatelů se díky hospodářské krizi podstatně snížily. Proto mohou být nyní nově zahajované byty v průměru o 20 procent levnější, než tomu bylo dříve,“ říká předseda představenstva Central Group Dušan Kunovský. Kromě další etapy bytů v Letňanech nyní CENTRAL GROUP do prodeje zařazuje také nové etapy výstavby bytů na pražském Zličíně, v Košířích, Pitkovicích a Ďáblicích. Nové parcely jsou nyní v prodeji v Dolních Chabrech, Pitkovicích a v Hlubočince u Prahy.

„V posledních týdnech pozorujeme několikanásobný nárůst zájmu o nové byty a domy. Lidé chtějí logicky využít ještě nižší DPH, která by měla platit jen do konce tohoto roku,“ doplňuje Kunovský.

#####Nejvhodnější doba ke koupi bytu je tu

Ceny nových bytů a domů jsou prý nyní na svém dně a dále již klesat nebudou. Nyní je ta nejvhodnější doba ke koupi, která se v dohledné době již nebude opakovat. Kromě nízkých cen a ohlášeného zvýšení DPH od začátku příštího roku jsou hlavními faktory, které nyní podporují poptávku po novém bydlení, hlavně nízké sazby hypoték, jejichž sazby se nyní pohybují již od tří procent ročně. Dalšími podpůrnými faktory jsou také deregulace nájemného a pozitivní signály postupného oživování ekonomiky.