Central Group zařadil do nabídky nové lokality

Společnost Central Group zařadila do své nabídky nové byty v pražských Hlubočepích, kde firma nabízí 88 bytů. Stavba bude dokončena do prosince 2012. Novinkou je také výstavba 37 bytů v pražském Břevnově, které mají být dokončeny do června 2013.

V minulých týdnech byl především zahájen i prodej nové etapy bytů v pražském Zličíně a rodinných domů v Brandýse nad Labem u Prahy. Nové lokality jsou v prodeji za zvýhodněné zaváděcí ceny snížené o pět procent, platné do konce prosince. V průběhu letošního roku Central Group nabídne dalších zhruba 640 nových bytů a parcel. V aktuální nabídce této firmy je nyní kolem 970 nových bytů v 16 lokalitách v Praze. Jejich ceny se pohybují v rozmezí 27 900 až 74 200 Kč/m2 včetně DPH. Cenově nejdostupnější lokalitou je Praha 9-Letňany s průměrnou cenou bytů bezmála 40 000 Kč/m2 včetně DPH. Naopak nejluxusnější a nejdražší lokalitou je Praha 6-Břevnov (Rezidence Bělohorská) s průměrnou cenou bytů 56 600 Kč/m2 včetně DPH.

#####Očekává se prodejní boom

Pokud jde o vývoj v dalším období, očekávají analytici společnosti, že zbývající měsíce letošního roku budou ve znamení prodejního boomu. Pro první pololetí příštího roku naopak předpokládají útlum prodejů, protože trh se kvůli zvýšení DPH od začátku roku 2012 předzásobí. Ale v druhém pololetí příštího roku je předpoklad, že se trh zase výrazněji oživí s očekávaným dalším zvýšením DPH. Dlouhodobější oživení poptávky pak analytici předpokládají od podzimu 2013 v souvislosti s očekávaným odezníváním hospodářské krize, růstem ekonomiky. „Od ledna příštího roku se ceny nových bytů v naší nabídce bezesporu zvýší,“ říká Dušan Kunovský.