Češi stále častěji chtějí investovat do nemovitostí v Rakousku

Stále více Čechů zvažuje možnost investovat do nemovitostí v Rakousku, anebo tam hledá rekreační objekt. V této zemi však platí odlišné zákony, daně a kultura. Informuje o tom společnost Coolbergen Consulting, která uvedla na trh knihu P. L. Gillissena “ Bydlení a koupě nemovitosti v Rakousku” s podrobnými informacemi pro všechny zájemce o rakouské nemovitosti.

Finanční, právní a daňové důsledky pořízení a držení nemovitosti v Rakousku totiž nelze posoudit při jednorázové návštěvě této alpské země. Uvedená kniha tak má za cíl informovat o základních právních, daňových a finančních podmínkách a pravidlech, s kterými se při pořízení, přestavbě nebo pronájmu nemovitostí v Rakousku český občan setká. Uvádí ale i další aspekty, jako například pojištění, stěhování, vývoz auta a další záležitosti.

Rakousko se může v posledních letech těšit rostoucímu zájmu turistů z České republiky. Ti tvoří významnou skupinu například v Salcbursku či lyžařském areálu Ski-Amadé. Dalšími místy oblíbenými českými turisty jsou Zell am See, Korutanská jezera a Schladming.