Chátrající nádraží v Bubenči se změní ve volnočasové centrum. Povedou ho autoři Bajkazylu

Takto by mohlo nádraží v Bubenči vypadat už za dva roky.

Takto by mohlo nádraží v Bubenči vypadat už za dva roky. Zdroj: Facebook Prahy 6

Vznikne zde volnočasové, sportovní a kulturní centrum.
Budova nádraží Bubeneč v pražských Dejvicích je od roku 2014. kdy tam přestaly stavět vlaky, opuštěná.
Praha 6 se stala majitelem objektu v roce 2014, kdy ho odkoupilo od Českých drah za 14 milionů.
Vedení městské části proto hledalo nového provozovatele.
Objekt čeká kompletní rekonstrukce.
6
Fotogalerie

Chátrající nádražní budova v pražském Bubenči se v příštím roce začne měnit na volnočasové, sportovní a kulturní centrum. Novým provozovatelem se stala trojice autorů Richard Preisler, Martin Krb a Martin Kontra s projektem „Stanice 6“.

„Nechceme, aby nádraží Bubeneč dopadlo stejně tragicky, jako budova nádraží Praha - Vyšehrad, z níž jsou po třiceti letech přešlapování ruiny. V tomhle chce být Praha 6 osvícená. Soutěž máme úspěšně za sebou, teď nás čekají intenzivní práce na rekonstrukci budovy," vysvětluje místostarosta Prahy 6 Jan Lacina (STAN) na Facebooku.

Za autory vítězného návrhu Stanice šest stojí již realizované projekty jako Bajkazyl, Bike Jesus, Fuchs2, vinobar Dvojka či galerie Šachta. Na druhém místě se umístili provozovatelé populární Klubovny Povaleč v pražských Dejvicích s projektem Nádraží Bubeneč, na třetím pak projekt novinářů Petra Orálka a Karla Škrabala Nádraží Bubeneč - stanice kultury, sportu a zábavy.

Prohlédněte si fotogalerii:

Praha 6 nyní chystá rekonstrukci objektu, na které se bude ideově podílet i budoucí nájemce. Nádraží se bude pronajímat po dobu deseti let za 100 tisíc korun ročně.  Ke zprovoznění by mělo podle odhadu radnice Prahy 6 dojít už v roce 2021.

Vítězný projekt vybrala devítičlenná komise, složená ze tří úředníků a šesti koaličních i opozičních zastupitelů.