Čím před létem osvěžit svou sbírku šperků

Prsten Bulgari

Prsten Bulgari Zdroj: Archiv ZEN

Krása šperků je sice věčná, ale neuškodí občas zakoupit nový přírůstek do sbírky, zvlášť pokud jde o časem prověřenou klasiku nebo novinky, které berou dech.

Bulgari

Andy Warhol jednou řekl, že zastávka v butiku Bulgari je pro něj jako návštěva nejlepší výstavy moderního umění. Poselství jeho odkazu je dnes aktuální i v České republice. Butik Bulgari v Praze od května vystavuje nové klenoty z kolekce Bzero1, která byla na trh poprvé uvedena před 14 lety. Její radikální, promyšlený design spojuje dvě ikonografie značky Bulgari: motiv Tubogas a charakteristické logo. Kultovní spirála je metaforou pro harmonii minulosti, přítomnosti a budoucnosti, hladký přechod mezi začátkem a koncem symbolizuje věčnou obnovu. Do kruhu gravírované logo Bulgari je odrazem syntézy tradice a inovace, kterou podtrhuje nový detail – pravé diamanty umístěné po obvodě prstenu.

Prsten z kolekce BZero1Prsten z kolekce BZero1 | Archiv ZENPrsten z kolekce Bzero1

Pomellato

Náušnice a prsten milánské šperkařské firmy Pomellato z kolekce Capri, která oslavuje nejen nádherný stejnojmenný ostrov, ale především svěží barvy Středomoří, jsou vyrobeny s použitím ručně opracovávaného zelenomodrého chrysoprasu.

Šperk NudoŠperk Nudo | Archiv ZENZ kolekce šperků Nudo

Širokou barevnou paletu šperků Nudo nově doplňuje sky topaz. Svým modrým odstínem připomíná akvamarín, v porovnání s ním je však o něco světlejší a exotičtější.

Náušnice CapriNáušnice Capri | Archiv ZENNáušnice z kolekce Capri

Řada Tango je charakteristická diamanty nepravidelně zasazenými do speciálně upraveného černěného stříbra. V kolekci pro tento rok působí i náramky s velkými oválnými články posetými hnědými nebo bílými diamanty. Šperky Pomellato jsou k dostání exkluzivně v klenotnictvích Halada.

Náramek TangoNáramek Tango | Archiv ZENNáramek z řady Tango

Roberto Coin

Nová kolekce Roberto Coin Bollicine je ztělesněním virtuozity skupiny italských řemeslnických mistrů, kteří byli vyzváni, aby navrhli motiv, jenž by byl zároveň mimořádně lehký a odolný a daly by se do něj vložit drobounké diamanty. Podobně jako šampaňské, s nímž kolekce sdílí stejně neodolatelnou perlivost, je připomínkou elegance a jednoduchosti, kterou má Roberto Coin mimořádně rád. Náušnice a náhrdelníky s diamanty jsou vyrobeny ze žlutého zlata a smaltu.

Kolekce Bollicine od šperkařství Roberto CoinKolekce Bollicine od šperkařství Roberto Coin | Archiv ZENKolekce Roberto Coin Bollicine