Dala Plzeň na Spartě regulérní gól?

Plzeň získala na pražské Letné cenný bod. Střihavka ale dal gól, který považuje za regulérní.

Zápas s minimem šancí viděli na pražské Letné diváci, kteří se přišli podívat na ligový duel Sparty s plzeňskou Viktorií. Po bezbrankové remíze 0:0 mohou být spokojenější Plzeňané, ti do Prahy s cílem získat bod přijeli. Jediný gól v zápase – bohužel pro Viktorii neuznaný – dal v zápase hlavou David Střihavka.

Jeho souboj ve vápně byl ale v závěru prvního poločasu rozhodčím Hrubešem posouzen jako faul. „Takových hlavičkových soubojů absolvuji při zápase spoustu,“ připomněl po duelu šestadvacetiletý hráč. „Vím, jak jsem se v té situaci zachoval, v zápase je hodně podobných chvil, kdy si člověk při odrazu pomůže rukama. Podle mě to nebylo nic hroznýho,“ připomněl Střihavka domněnku, že mu hlavní arbitr upřel regulérní gól.

Na začátku utkání měla navrch Sparta, z hranice vápna ohrozil Daňka Wilfried, potom měl blízko ke gólu sparťanský Holenda. Ke konci ale sahala po vítězství Viktoria. V 82. minutě rozehrávala roh a Kolář z malého vápna ve velké šanci hlavou přestřelil. O tři minuty později se prodral ke střele výborný Rajtoral, jeho pokus do šibenice ale vytěsnil Blažek mimo tyče. Plzeň tak má cenný bod, Sparta už pošesté v sezoně remizovala.