Do Písku vtrhne skotský Nazareth

Rockoví klasici vystoupí 26. listopadu v píseckém kulturním domě.

Nazareth je skotská rocková skupina, známá několika hard rockovými hity stejně jako cover verzí balady Love Hurts z poloviny 70. let.

Skupina byla založena ve městě Dunfermline ze zbytků poloprofesionální místní kapely The Shadettes zpěvákem Danem McCaffertym, kytaristou Mannym Charltonem, basákem Petem Agnewem a bubeníkem Darrellem Sweetem.

V roce 1970 se skupina přesunula do Londýna, kde roku 1971 vydala své první, stejnojmenné album. Její diskografie obsahuje na třicet titulů.

Album Hair of the Dog bylo vydáno roku 1975. Titulní skladba, populárně, i když nesprávně známá jako Now You're Messing With a Son of a Bitch, se stala základem rockových rádií sedmdesátých let.
Americké vydání alba obsahuje skladbu Love Hurts, původně od The Everly Brothers a také nahranou Royem Orbisonem.

Tato skladba byla ve Spojeném království a USA vydána jako singl. V USA byla oceněna jako platinová. Je to jediná skladba od Nazareth, která se umístila v americkém Top Ten.

Vystoupení na parkovišti

Skotští rockeři nejsou na jihu Čech poprvé. Velkým překvapením bylo vystoupení „Nazaretů“ 28. června 2008 na parkovišti u čerpací stanice nad Čkyní na Prachaticku.

Hodinu a půl trvající vystoupení slavné kapely si poslechlo dva tisíce platících návštěvníků, další stovky lidí se postavily do blízkosti parkoviště, kde naslouchaly celosvětově známým písním.

Jako speciální hosté se na koncertech Nazareth v Česku představí teplická rocková formace Blue Rocket.

Po Písku vystoupí legendární skotská kapela ještě 27. listopadu v Plzni a o den později ve Zlíně.