DSV postavila u Prahy skladový terminál pro cross-dockové operace

Logistická společnost DSV Road vybudovala v Dobrovízi u Prahy nový skladový terminál s kapacitou více než šest tisíc čtverečních metrů a zvýšila tak celkovou skladovou kapacitu v ČR na 20 tisíc. Nový terminál je určen převážně na takzvané cross-dockové operace spočívající v co nejplynulejším toku zboží od jeho přijetí do distribučního centra po odeslání k zákazníkovi.

Týdně z terminálu odjíždí 42 přímých linek do 42 evropských měst, sdělila firma. Výši investice neuvedla. Společnost, která patří do dánského holdingu DSV A/S, ve čtyřech tuzemských pobočkách zaměstnává přes 200 zaměstnanců. V evropském měřítku patří DSV podle tiskové zprávy třetí příčka mezi největšími silničními logistickými poskytovateli.

Za konkurenční výhodu firma považuje především přístup ke způsobu dopravy, kdy je využíván systém přímých sběrných linek. Ten umožňuje být o krok napřed v dodacích termínech a optimalizaci nákladů na přepravu. Eliminací překládky v centrálních překladištích se významně snižuje riziko poškození zboží. Společnost se dlouhodobě orientuje na nastavování logistického řetězce dle individuálních potřeb zákazníků.