Elektromobil značky Apple by se měl objevit v roce 2019

Apple CarPlay

Apple CarPlay Zdroj: Apple

Apple myslí projekt svého vlastního auta skutečně vážně. Podle zjištění deníku The Wall Street Journal (WSJ) by měl výsledek představit už v roce 2019. Technologický gigant se prý zaměřuje na elektrický pohon, tvrdí deník.

Šéfové projektu, který nese označení „Titan“, dostali povolení ztrojnásobit svůj tým, který zatím čítá 600 lidí, tvrdí deník. Apple v průběhu letošního roku nabíral experty automobilového průmyslu, a to třeba lidi z Tesla Motors, Ford či General Motors nebo Volkswagen. Současně prý Apple vyhledává experty na robotiku.

Zatímco v minulosti se hovořilo o plně autonomním vozítku, nyní je pro Apple spíš prioritou elektrický pohon, tvrdí deník. Auto představené za čtyři roky má mít spíše k dispozici inteligentní pomoc při řízení, jako je například držení vozu v pruhu, automatické brždění či parkování a další technologie, které automobilový průmysl již zná.

Elektromobilů už je přes milion
Automobily na elektřinu překonaly historický milník. Podle nejnovějších údajů se po celém světě prodalo už více než milion elektromobilů a plug-in hybridů. Jde o významný nárůst vzhledem k faktu, že loni v červenci dosáhl prodej aut na elektřinu hranice 500 tisíc, uvedl web cleantechnica.com.