Hokejista Hudec: Konec? To je taky možnost

V Budějovicích strávil hokejista Michal Hudec pět sezon. Teď není jisté, jestli v nich zůstane i nadále.

Debakl 1:9 v pátém zápase předkola play-off v Liberci ukončil sezonu budějovických extraligových hokejistů předčasně. Dodneška ještě trénovali a teď jim začne dovolená.
Trochu hořkou příchuť může mít duel v Liberci pro slovenského útočníka Michala Hudece. V klubu mu končí smlouva a je dost možné, že za klub hrál naposledy. „Jedu do Bratislavy za rodinou a chci si odpočinout,“ říká útočník, který na jihu Čech odehrál pět let. Zpátky se možná nevrátí.

Na jihu Čech jste zažil úspěchy. Tuhle sezonu však úspěšnou nazvete těžko. Jako úspěšnou ne. Když se však podívám na peripetie, které nás provázely celou sezonu, dopadlo to docela dobře.

Už jste uvažoval o tom, že budete bojovat o záchranu? V lednu jsme chytili období, kdy to hrozilo. Obávali jsme se toho a chtěli jsme se mu vyhnout. Když se člověk teď podívá na Vary nebo na Kometu, bylo by to hodně zajímavé. Byli jsme rádi, že jsme se dostali do předkola, ale bohužel. Ten poslední zápas nám nevyšel.

Kde byla chyba? Že jsme prohráli doma s Libercem v posledním kole základní části a museli tam začínat. Prohráváte dva nula na zápasy, všichni kolem říkají, že jste lepší, a vy pořád jen dotahujete. Ve čtvrtém zápase jsme se vydali tak, že už jsme
v pátém neměli sílu.

Je i přesto možné, že v klíčovém zápase takhle vybouchnete? To už je těžké. Když to bylo ještě tři nula, dokázali jsme snížit na jedna tři. Měli jsme přesilovku, mohli jsme dát druhý gól a možná bychom se chytili. Nedali jsme. Pak už to bylo obtížné a Liberci padaly góly ze všeho, do čeho jeho hráči bouchli. Zkoušeli jsme všechno možné, ale myslím si, že už je jedno, jestli jsme prohráli jedna devět nebo třeba jedna pět.

Byl tedy klíčovým momentem v sérii druhý zápas v Liberci, kdy jste vedli o dva góly, ale prohráli? To jsou právě ty momenty, které rozhodují. Zvládnout to, možná bychom se teď bavili o tom, jakého budeme mít soupeře pro čtvrtfinále. Ale na kdyby se bohužel nehraje. Už je to pasé.

Týden po vyřazení ještě trénujete. Bral byste delší posezonní trénink? V této chvíli je zbytečné něco natahovat. Sezona byla náročná pro spoustu lidí. Pro mě zvlášť, protože jsem byl po operaci. Musím se dát dohromady a upřímně řečeno, v tuhle chvíli už ani nemá člověk na hokej chuť.

Končí vám smlouva. Už víte, co bude dál? To ukáže čas. Nijak zvlášť to neřeším.

Neřešíte, kde budete hrát? Neřešil jsem to. Teď jsem se soustředil na zápasy a taky trochu na to, abych zase začal hrát. Po zranění na podzim se mi moc nedařilo. Ale předkolo naznačilo, že moje výkony nabraly pozitivní směr. Takže uvidím. Pojedu domů do Bratislavy za rodinou.

Je možné, že budete pokračovat v Budějovicích? Nevím, jak říkám, ukáže to čas.