Hokejisté: tři prohry v řadě

Boleslavští hokejisté sedí příliš často na trestné lavici. I proto mají jen bod z devíti.

Že Boleslav tradičně trápí proměňování přesilových her? Ale kdepak. Vždyť z osmi branek ve třech zápasech vstřelila v přesilovce hned čtyři.
Středočechům se přestalo dařit v defenzivě. Vinou velkého množství faulů hrají často ve čtyřech, což je ta příjemnější varianta. Šestadvacet trestů se brání opravdu jen velmi těžko. Právě tolikrát byli Boleslavští ve třech duelech vykázáni na trestnou lavici. Samozřejmě ne všechna vyloučení musejí znamenat přesilovou hru soupeře, může se hrát čtyři na čtyři.

Často v oslabení

Ve třech prohraných zápasech inkasovala Boleslav celkem dvanáctkrát, z toho polovina gólů skončila za brankářem Schwarzem v momentě, kdy byl aspoň jeden z jeho spoluhráčů „ve výkonu trestu“.
„Liberec hrál výborně přesilové hry. Ty rozhodly,“ řekl asistent trenéra Leo Gudas po domácí prohře 3:5.
„Ve třetí třetině jsme byli často vylučovaní. Udělali jsme spoustu zbytečných faulů. Bránění přesilovek nás stálo hodně sil,“ řekl Gudas po zápase v Karlových Varech, který mužstvo ztratilo v samostatných nájezdech.
Posledním neúspěchem Bruslařského klubu byla úterní prohra 4:5 v Plzni, kde měl tým blízko minimálně k bodu.
„Jestliže se nemůžu vyjádřit k výkonu rozhodčích, tak zápas hodnotit nebudu,“ zlobil se Gudas při tiskové konferenci v Plzni na výroky sudích. Ti uložili boleslavským hokejistům dvanáct trestů.

Proti Plzni se Boleslavi nedaří

V extralize hrál BK s Plzní dosud devětkrát, získal přitom jen čtyři body
Jediná výhra nad Západočechy se váže k sezoně 2008/2009