Hokejisty srazilo při tréninku auto

Z osmičlenné skupiny dopadl nejhůř Robin Staněk. Plánovaný turnaj s fanoušky ale bude.

Smolný závěr první části letní přípravy měli hokejisté HC Olomouc. V úterý 29. června jim trenér Petr Fiala naplánoval triatlon. Osm hráčů však stihlo splnit jen plaveckou část. Při jízdě na kole je v Chomoutově srazil řidič Volkswagenu.
„Kluci odplavali 800 metrů v bazénu a pak vyrazili směr Litovel. Za Chomoutovem je taková ta rozdvojka, oni chtěli pokračovat dál po hlavní, ale z vedlejší se přiřítilo auto. Řidič to už neubrzdil a snažil se aspoň vyhnout. Přímo srazil Robina Staňka, ostatní padali přes něj,“ popsal sportovní manažer týmu Josef Podlaha. Ten také Staňka odvezl do šterbnerské nemocnice, protože lékaři v olomoucké fakultní nemocnici měli plné ruce práce se zraněnými z havárie autobusu, ke které došlo ve stejný den.
Staněk má zlomenou pažní kost, ostatní hráči vyvázli jen s lehkými zraněními. „Ze Šternberka jsem Robina převezl do Olomouce, kde se dnes podrobí operaci pod dohledem ortopeda Radomíra Holibky. Při vší té smůle se dá ještě hovořit o štěstí, protože stačilo, kdyby to ten řidič stočil jinam a mohli být všichni mrtví,“ zdůraznil Podlaha.
Tréninkový program dnes pokračoval a podle vedení klubu není ohrožený ani čtvrteční fotbalový turnaj ve Slavoníně, kde se hokejisté utkají se svými fanoušky.