Hokejisty trápí zbytečné ztráty

Pardubicím nevyšly poslední zápasy podle představ, přesto stále drží třetí příčku. Do konce základní části zbývá posledních deset kol.

Sedmička je šťastné číslo. Neplatilo to ovšem v posledním extraligovém zápase pro hokejisty HC ČSOB Pojišťovna Pardubice. Na vlastním ledě totiž podlehli Karlovým Varům. A byla to sedmá domácí prohra se Západočechy v řadě. Naposledy odjížděla Energie z pardubické ČEZ areny pokořena na podzim 2008.

Domácí porážka 2:3 byla vyústěním nepříliš povedených výsledků v posledních pěti zápasech. Pardubice v nich hned třikrát prohrály po samostatných nájezdech, jednou v základní hrací době a plný bodový zisk si připsaly jen za domácí vítězství 4:2 nad Vítkovicemi.

„Byly to pro nás zbytečné ztráty. Každý bod je teď nesmírně důležitý a my jsme jich rozhodně mohli vytěžit víc,“ uvedl pardubický trenér Pavel Hynek.

Dobré umístění

Přesto porážky Pardubicím v tabulce patří stále třetí místo. „Tohoto umístění si musíme vážit. Teď jsme měli tři remízy a žádnou z nich jsme nedotáhli ke druhému bodu. V poslední čtvrtině už bude každý zápas o čtyřku, šestku nebo desítku,“ naznačuje Hynek, že jeho tým nyní čeká veledůležitý závěr základní části.

Po posledním zápase s Karlovými Vary na něm bylo znát rozčarování. „Prohrát můžeme, to se stane. Ale musí to být po nějakém výkonu. Z naší strany snesla měřítko snad jen druhá třetina,“ hodnotil nepovedené vystoupení pardubický kouč.

Jeho svěřenci brzy prohrávali 0:2, ale ve druhé části se jim podařilo vyrovnat. Pak ale jakoby přestali hrát. „Dva dny si říkáme, jak k tomu zápasu musíme přistoupit, pak jdeme na led a není tam výkon ani bojovnost. Nevím, na co jsme čekali, soupeře ten zápas nebolel,“ krutil hlavou Hynek.

Pardubice trápila velká marodka, už dva měsíce hrály prakticky na tři pětky. V lednu navíc extraligový kolotoč nabral na obrátkách a zápasy jsou v rychlém sledu za sebou. „Ale nechtěl bych se vymlouvat na únavu. Sehráli jsme prostě špatné utkání. Sil máme dost,“ je přesvědčen Hynek.

Nejhorší výkon

Karlovy Vary si z ČEZ areny odvezly už sedmou výhru v řadě. Letos se jim přitom vůbec nedaří, v tabulce jsou poslední a do play-off pravděpodobně nepostoupí. Ale na Pardubice to prostě umí. „S týmy, které jsou na spodku tabulky a přijedou bránit, to neumíme. Nejdou nám nahrávky, nebruslíme. Teď to bylo vidět dvakrát víc. Byl to asi náš nejhorší letošní výkon,“ poznamenal pardubický obránce Jan Kolář.

Třetí tým loňského ročníku přitom jen o dva dny dříve sehrál povedený zápas v Liberci. Sice získal jen bod po prohře v nájezdové loterii, ale pardubická hra měla šťávu. „Je to odlišný styl hokeje, v Liberci se nám hrálo dobře. Ale s Karlovými Vary to bylo něco jiného. My chceme tvořit hru a místo
toho, abychom si nahrávali, ztrácíme puky a necháme je ujíždět do protiútoků,“ hledal příčiny neúspěchu Kolář.

Napravit si reputaci může on i jeho spoluhráči už v pátek 27. ledna na ledě pražské Sparty, o dva dny později přivítají Pardubice netradičně až v 18.10 Zlín.