Hokejku děti vymění za míč

Nejmenší hokejisté BK Mladá Boleslav společně sportují dvakrát týdně.

Měli by z nich vyrůst hokejisté. V hokejovém klubu BK Mladá Boleslav proto systematicky dbají o nejmenší hráče. I v létě, kdy zpravidla nemají k dispozici ledovou plochu, rozhodně nezahálejí. Trenéři přípravky pro děti pořádají pohybové kurzy. „Snažíme se, aby si děti navykly na pohyb, ale všechno je to formou her. Kurzy momentálně probíhají pro děti ročníku 2005 a 2006,“ říká trenér Luboš Křiváček.

Soupeř balon

Děti například zdolávají jednoduché překážky přeskakováním snožmo, po jedné noze, honí se za míčem nebo se protahují tak, jak jim ukazují trenéři.
„Jde nám hlavně o to, aby je hry bavily. Hodně pracuje- me s míčem, protože když ho hodíte směrem k dítěti, kolikrát se mu brání. Díky našim cvikům ale zjistí, že se balo- nu nemusí bát,“ podotýká Křiváček.
Podle trenéra jsou na dětech znát pokroky. „Před kurzem někteří neumějí kotoul, ale tady se ho naučí vpřed i vzad,“ uvádí Křiváček příklad. V přípravném kurzu se mladoboleslavští trenéři věnují třem desítkám chlapců. „Scházíme se dvakrát týdně na travnatém hřišti za osmou základní školou maximálně na hodinu a deset minut. Déle bychom stejně neudrželi pozornost dětí,“ vysvětluje Křiváček. Kurz je zdarma

Tréninky mají od začát- ku května do konce června vždy v úterý a ve čtvrtek od čtyř hodin odpoledne. Další zájemci se mohou kdykoliv zapojit, kurz je zdarma a dětem stačí běžné sportovní oblečení a obuv. „Vím, že například v pražských Letňanech musí rodiče platit každý měsíc dva a půl tisíce. Tady nám vedení města vytváří skvělé podmínky,“ říká Křiváček. Úvodní hokejové lekce běžně začínají koncem srpna, ale je pravděpodobné, že děti vyrazí na led už nyní. „Tento týden by v Mladé Boleslavi měla být k dispozici ledová plocha, takže zvažujeme, že děti vezmeme na zimák, ať už se sklouznou,“ dodává Křiváček, jehož mohou rodiče, kteří chtějí přidat své ratolesti do pohybového kurzu, kontaktovat na telefonním čísle 604 700 792.