Hrad Točník obsadí muzikanti

Letní festival České hrady.cz letos vstoupí do šesté sezony. Odstartuje ji v pátek na Točníku.

Hrad Točník se už tradičně stane první z osmi zastávek na českých a moravských památkách, kde se účastníci hudebního seriálu České hrady.cz představí. Festival odstartuje v pátek v podvečer. Hrad areálu se pro fanoušky otevře v osmnáct hodin, kdy vypukne karnevalový večírek. Kdo přijde v masce, dostane dárek. Následně se v hradních prostorách představí Katarína Knechtová a Gipsy.cz. Hodinu před půlnocí přebere štafetu Dan Bárta a jeho Illustratosphere.
Sobotní hudební maraton začne na hlavním pódiu v pravé poledne vystoupením kapely Kryštof. Ve dvě hodiny po poledni ji vystřídá skupina Wohnout. Dále budou následovat vystoupení skupin Kašpárek v rohlíku, Horkýže Slíže. Od osmi hodin večer obsadí pódium hlavní hvězda festivalu, zpěvačka Aneta Langerová, kterou pak vystřídají Support Lesbiens a Monkey Business.
Živo ovšem bude i na vedlejším pódiu, kde zahrají například Dilated, Xindl X, Sunshine anebo Vypsaná fixa. Pauzy v hudební produkci lze využít k prohlídce hradu. Ta je pro návštěvníky festivalu zdarma.
Vstupné na festival činí v pátek 170 korun, v sobotu pak 350 korun. Děti, které nepřesahují výšku jeden metr, mají vstup zdarma.