Hradiště zřejmě povede Tichavský

Hradišti bude v příštích čtyřech letech vlládnout pravicová koalice. Dohodla se na tom vítězná ODS, uskupení TOP 09 a KRUH a lidovci.

Strayn mezi sebou podepsaly koaliční smlouvu a dohodli se na složení rady. V té zasednou čtyři členové ODS, tři z TOP 09 a KRUHu a dva lidovci. Starostou by se tak podle dohody měl stát současný místostarosta a lídr ODS Květoslav Tichavský.

Vládnoucí koalice tak bude mít v sedmadvacetičlenném zastupitelstvu čtrnáct hlasů . Z minimální nadpoloviční většiny ale podle předchozích vyjádření nemá obavy ani Tichavský ani lídr TOP 08, současný místostarosta, Evžen Uher. ČSSD tak nadále zůstane v opozici.

Koaliční partneři se dohodli i na resortech, o která se budou na radnici místostarostové starat. Tichavský chce mít bezpečnost, životní prostředí, cestovní ruch a sport. Stanislav Blaha by si rád ponechal správu majetku, regeneraci městské památkové zóny a realizaci investic, Evžen Uher chce finance, kulturu a školství a nový Zdeněk Procházka z KDU-ČSL by se rád staral o rozvoj města, dopravu, územní plán a sociální oblast.

V radě města by podle koaličních partnerů měl zasednout Květoslav Tichavský, Stanislav Blaha, Jitka Víchová, David Ondra, Evžen Uher, Ivo Frolec, Ladislav Šupka, Zdeněk Procházka a Jaroslav Tarcala.