Hranice budou mít krytou tenisovou halu

Koruna za metr čtvereční, to je cena, za kterou město Hranice prodá pozemek na stavbu tenisové haly TJ Slovan Teplice nad Bečvou. Krytá tenisová hala má vyrůst u areálu koupaliště v Hranicích.

Hranice | TJ Slovan chtěl po městu jiný pozemek, radnice mu ale raději nabídla místo v Žáčkově ulici.

„Město míní postupně vytvořit v Žáčkově ulici areál, který by poskytoval široké sportovní vyžití. Máme zpracovanou studii, která počítá například s ledovou plochou nebo prostorem pro tenis,“ vysvětlila hranická místostarostka Radka Ondriášová.

Symbolický nájem

„Když TJ Slovan požádal o pozemek pro tenisovou halu, rozhodli jsme se tento záměr podpořit, protože zapadá do koncepce sportovního areálu,“ řekla Ondriášová.

Navíc se TJ Slovan zaměřuje na mládež, a město tak chce podpořit mládežnický sport. „Proto jim prodáme pozemek, až halu postaví, za korunu za metr čtvereční. Do té doby budou platit symbolický nájem korunu za rok,“ upřesnila Ondriášová.

„Měli jsme zájem o pozemek v Teplické ulici u učiliště, který také patří městu. Zastupitelé nám ale nabídli pozemek v Žáčkově ulici, protože tam město má ve studii zahrnuté dva letní kruty. Když jsme přišli s nápadem na stavbu haly se třemi kurty, rozšířilo město plochu a dá nám tento pozemek k dispozici,“ řekl předseda TJ Slovan Karel Hübl.

Ve dvacetitisícových Hranicích je jediný krytý dvorec, kde se dá tenis hrát i v zimě. „Ve městech v okolí je tento počet vyšší,“ uvedl Hübl. Když zjistil, že na stavbu lze získat dotaci, požádal město o pozemek. „Tlačí nás termín, musíme o dotaci požádat do 5. listopadu,“ sdělil Hübl.

Na stavbu mohou dostat až pětaosmdesát procent z ceny. Podle Ondriášové přijde hala na zhruba dvacet milionů korun.