Hvězdy na tenisových kurtech

Sportovní osobnosti a známé tváře ze světa kultury a šoubyznysu se v sobotu 13. června představí na tenisových kurtech SK Kladno při prvním ročníku Kaprega Cupu.

Je to jedna z novinek, kterou pro kladenské sportovní publikum připravili noví nájemníci na kurtech. Lidé kolem bývalého hokejisty Radka Gardoně založili také nový tenisový oddíl Kaprega, odtud tedy i název prvního ročníku nadcházejícího turnaje.
„Chceme, aby si lidé našli na naše kurty cestu, aby věděli, že se tady zase po dlouhé době něco děje. Nezůstane jenom u turnaje osobností, na léto chystáme akce přímo pro veřejnost, třeba pro rodiny s dětmi a další,“ říká Gardoň.
Samotný oddíl Kaprega už má první členy. „Nedávno jsme udělali nábor nejmenších dětí a sešlo se nám jich zhruba čtyřicet. Začínáme u minitenisu, na starší jsme letos neměli čas. Ale pořádáme i turnaje mladších žáků a v našich tréninkových skupinách, třeba u Jiřího Medonose, trénují i dorostenci, junioři a dospělí. Přijít může každý, i když není členem našeho klubu,“ připomíná Radek Gardoň.

Jágr, Železný a Hašek

Na první ročník Kaprega Cupu přijedou velice zajímavé tváře. Dorazit mají hokejisté Jaromír Jágr, Marek Židlický a Tomáš Plekanec, oštěpař Jan Železný, fotbalový trenér a jeden z kandidátů na místo předsedy fotbalového svazu Ivan Hašek nebo další bývalý fotbalista Ladislav Vízek. Účast přislíbili režisér Filip Renč, baviči Josef Alois Náhlovský a Roman Skamene, chybět nebudou ani kladenský patriot Lubomír Čužák Rys a bývalý primátor Milan Volf.
Na programu bude čtyřhra, na dvorce má nastoupit šestnáct dvojic. Rozdělené budou do čtyř skupin, v nich bude hrát každý s každým na jeden set. Postupovat do semifinále by měli jen vítězové skupin. „To je ale variabilní, upřesníme to raději až těsně před začátkem turnaje při losování. Stačí, aby se někdo omluvil a může to být jinak,“ upozorňuje Radek Gardoň.
Akce začne po deváté hodině ráno, vstup je zdarma. „A kdo se zapojí do tipovací soutěže, může si odnést i některou ze zajímavých cen,“ láká nejen sportovní fanoušky Radek Gardoň.